Két pont Norvégiából


Fél óra jó játék elég volt. 

Larvik HK – Győri Audi ETO KC 23-29 (13-18)

Larvik, 4025 néző. Vezette: Pandzic, Mosorinski (szerbek)
Larvik: Leganger – Riegelhuth Koren 5, N. Mörk 4, G. Hammerseng-Edin 3, Breivang 1, Stange 2, J. Kristiansen.
Cs.: Rantala, Hasanic – L. Löke 1, A. Hammerseng-Edin 4, Johansen, Sulland 3, T. Kristiansen, Lund.
Edző: Ole Gustav Gjekstad
ETO: Lunde – Orbán 4, Bulatovic 4, Görbicz 8/4, H. Löke 5, Amorim 5, Kovacsics 2.
Cs.: Herr – Bognár-Bódi 1, Soós, Hornyák Á., Hornyák D., Tervel, Korsós, Sirián.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 8, illetve 6 perc (Amorim, Löke, Kovacsics)
Hétméteresek: 1/0, illetve 5/4

A győri szurkolók, miután földet ért repülőjük a Sandefjordban, buszra szálltak és meglátogatták Karl Erik Böhn lakóházát. A családdal előzetesen egyeztetve gyertyákat, mécseseket gyújtottak, majd elénekelték a magyar Himnuszt.
A larviki szabad programot követően a megemlékezés már a Larvik Arena-ban folytatódott, ahol a két csapat egykori edzőjéről, a magyar női válogatott kapitányáról vetítettek egy kisfilmet, valamint búcsúbeszédek is elhangzottak.
Nem indult jól a mérkőzés a vendégek számára, hiszen alig telt el négy perc, három góllal vezetett a Larvik. Az ETO nem tört össze, egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. 4-6 állt az eredményjelzőn, mikor Gjekstad időt két, ami egy ideig használt is csapatának. A norvégok fordítottak (14. p.: 7-6), de néhány perc kiegyenlített játékot követően a félidő végéig már a vendégek akarata érvényesült. Sajnos megint sok volt a technikai hiba, így „csak” ötgólos volt a győriek előnye a félidőben.
A második harminc perc elejét három góllal nyerte a Larvik, de három perc alatt visszaállt a félidei különbség (36. perc: 16-21). Az ETO emberelőnyben növelni tudta előnyét, majd 16-24-nél a rászámolás lehetősége is felmerült, de sok helyzet maradt ki, csökkent a koncentráció. A norvégok a megszerzett labdákkal gyorsan indulva fokozatosan zárkóztak fel, de Görbicz góljával visszaállt a nyolcgólos különbség (47. perc: 19-27). Ezt követően azonban nagyon sok hiba jellemezte az ETO játékát, gyenge, pontatlan lövések, technikai hibák, az ellenfék kezébe passzolt labdák „színesítették” a játékot. Ambros időt is kért, de a padról érkezők ma nem tudtak segíteni a csapaton. Már csak négy gól volt az előny, mikor tizenkét perc gólcsend után Bulatovic a rövid felsőbe lőtt (23-28), majd néhány másodperccel a vége előtt Görbicz cundere alakította ki a végeredményt.
Az ETO egy lelkileg nagyon nehéz meccsen közepes játékkal is megszerezte a továbbjutás szempontjából nagyon fontos pontokat.