Foghíjasan tíz gól


Vereség Tatabányán az MK-ban.

GRUNDFOS TATABÁNYA KC – ETO-SZESE Győr 34-24 (20-12)

Tatabánya, Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés, 500 néző. Vezette: Heim, Jolántai.
Grundfos Tatabánya KC: Szente, Paul – Pásztor 1, Juhász 1, Kiss Á. 1, Bodó 4, Harsányi 10/5, Krivokapic 8, Jóga, Kanyó Á. 1, Mazák 5, Dénes, Törő 1, Djukic 2, Katzirz, Rossoni.
Edző: Debre Viktor
ETO-SZESE: Lorger – Terenyi 2, Szabó A., Mota 3/2, Pesic 2, Halász 2, Hernandez 2.
Cs.: Somogyi, Vogt (kapusok), Menyhárt, Németh G. 7, Simon 4, Gál 2/1, Kalmár, Goór, Herbert. 
Edző: Rosta Miklós
Kiállítások: 10, illetve 16 perc
Hétméteresek: 5/5, illetve 4/3

Gebhardt Ádám, Gubó Alex, Rivnyák Viktor és Tóth Emil nélkül utazott el a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésére az ETO-SZESE. Krivokapic góljával vezettek a hazaiak, de Halász egyenlített, majd góljával az ETO vezetett is a negyedik percben – sajnos utoljára. A hazaiak jól használták ki emberelőnyüket, visszavették a vezetést. Tíz perc után három góllal vezetett a Tatabánya (6-3) és előnyüket fokozatosan növelték. A következő tíz perc hasonló leosztást hozott (12-6), a félidő végére pedig nyolcgólos hazai előny alakult ki.
A második félidő győri kiállítással és tatabányai góllal indult. Aztán a hazaiak kerültek kettős emberhátrányba, de a különbség nagyon nem változott. A nyolcadik percben Rosta Miklós időt kért, ezt követően zsinórban háromszor is eredményesek voltak tanítványai. A hazaiak kapust is cseréltek, Szente érkezett. Az ETO jól tartotta magát, de a nagyobb rutinnal rendelkező tatabányai játékosok a találkozó végére tízgólosra növelték előnyüket, így magabiztosan várják a február 26-i győri visszavágót.