Hatból hat


A Nagybánya ellen is győzött az Audi ETO KC. 

Győri Audi ETO KC – HCM Baia Mare 28-26 (14-14)

Győr, 1900 néző. Vezette: Baranowski, Lemanowicz (lengyelek)
ETO: Herr – Bognár-Bódi 3, Hornyák Á., Bulatovic 7, Tervel 3, Görbicz 4/3, Korsós.
Cs.: Lunde – Orbán, Hornyák D. 4, Soós, Sirián 3, Kovacsics 2/2, Szepesi 2, Amorim, Löke.
Edző: Ambros Martín
HCM: Ungureanu – Nechita 4, Geiger 7, Ghionea 3, Tatar 1, Szűcs 1, Maior Pasca 1.
Cs.: Babeanu – Marin 4/4, Dinis Vartic 4, Puiu 1, Buceschi, Oltean, Bondar, Rudics, Pirvut.
Edző: Costica Buceschi
Kiállítások: 6 perc (Kovacsics 1×2, Korsós 2×2), illetve 8 perc
Hétméteresek: 7/5, illetve 6/4

Mindkét csapat más céllal készült a mérkőzésre. A hazaiak két sérültjüket (Amorim és Löke) nélkülözve is a hibátlan mérleg eléréséért küzdöttek, míg a vendégek egy esetleges pontszerzéssel akár a legjobb nyolc közé is kerülhettek volna.
Bár a románok kezdték a mérkőzést, Tervel révén az ETO lőtte az első gólt. Görbicz és Marin hetese után Bulatovic lőtt nagy gólt. A hazaiak tartották két-három gólos előnyüket, bár a találkozó ezen szakaszában is sok hibával játszottak. A félidő közepén 9-6 volt az eredmény. Hornyák Dóra jó cserének bizonyult, két szép góljával négy lett a különbség (20. perc: 12-8). A vendégek beálló cseréltek, Dinis Vartic lépett pályára, aki nehéz helyzetbe hozta a győri védőket, gólokat lőtt és büntetőket harcolt ki. Látszott, hogy a Nagybánya egy percre sem adja fel terveit, előbb egyenlítettek, majd a 29. percben már a vezetést is megszerezték. A hazaiak gyorsan fordítottak, de az utolsó percben Geiger góljával előny nélkül mehettek az öltözőbe a csapatok.
A második félidő Görbicz kapufájával kezdődött, míg a másik oldalon Ghionea lőtt gólt. Tervel egyenlített beállóból, majd Szepesi góljával ismét az ETO vezetett. A hazaiak nem tudtak elhúzni ellenfelüktől, pedig Herr jó százalékkal hárította a román lövéseket. Görbicz elhibázott hetese után Bulatovic lőtt gólt. A vendégek is büntetőt hibáztak, míg az ETO sokadik kapufája után Nechita góljával megint a Nagybánya vezetett (44. perc: 19-20). A hazai időkérést követően megint Nechita volt eredményes, de Hornyák Dóra két góljával egalizált az ETO. Bulatovic lőtt gólt, majd Tervel a kispadról belépve lopott el egy labdát, meg sem állt a kapuig, már kettővel vezettek a hazaiak. Bulatovic újabb góljára a tarthatatlan Dinis Vartic válaszolt, ráadásul Kovacsics két percig pihenhetett a padon. A vendégeknél Nechita, a győrieknél Bulatovic vitte hátán a csapatát. A hajrában Sirián lőtt egy szép gólt, ezzel háromra növelte az ETO előnyét. Alig több mint egy perc volt hátra, mikor kettőre zárkózott a HCM, Ambros Martín időt is kért. Geiger csökkentette a minimálisra a hátrányt, majd másodpercekkel a vége előtt Sirián szabaddobásból vette be Ungureanu kapuját, beállítva a végeredményt. Az ETO ezt a találkozót is a vártnál nehezebben hozta, de győzelmével egyedüli hibátlan teljesítményével várhatja a keddi sorsolást.

 

A találkozó előtt rendezték a Veszprém Barabás Duna Takarék KC – HK Gorodnichanka KEK nyolcaddöntő mérkőzés visszavágóját. A veszprémi csapat az első mérkőzésen csak két góllal (25-27) maradt alul Fehéroroszországban. A győri visszavágón hatalmas küzdelemben négy góllal (31-27) bizonyultak jobbnak ellenfelüknél, így továbbjutottak.
A győztes csapat: Györkös, Pásztor, Szemerey – Tóth G. 9, Tóth E. 6, Pelczéder 5, Planéta 5, Takács 3, Hajtai 1, Kurucz 1, Vesztergombi 1, Gulyás, Kiskartali, Kokas Marincsák. Edző: Róth Kálmán.
Gratulálunk a "kicsiknek".