Versenykiírás

Az Országos Szurkolói Kézilabdatorna 2014. Győr Versenykiírása


A Versenyrendszer
A nevezett tíz csapatot két csoportba sorsoljuk, figyelembe véve az elmúlt évi torna eredményét, valamint az eddigi eredményességet. Ennek alapján két kiemelt csapat lesz, az 2013. évi győztes Red-Blue Panthers Vác és a Ferencváros Szucsa Kézilabda. Hozzájuk kerül majd a maradék nyolc csapat azzal a kikötéssel, hogy a két váci, illetve a két szegedi csapat nem kerülhet azonos csoportba, valamint a GD-Legends és a Green Danger sem.
A csoportmérkőzések során mindenki játszik mindenkivel. A győzelem 2 pontot, a döntetlen 1 pontot, a vereség értelemszerűen 0 pontot ér. Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény számít, ha az is döntetlen, akkor az összesített gólkülönbség. Ha ez is ugyanaz, akkor a több lőtt gól számít. Ha minden ugyanaz, akkor sorsolással döntjük el a végső sorrendet. 
A csoportok első két helyezettje a felsőházba jut, a többiek az alsóházban folytatják a küzdelmeket.

A felsőház
Az „A” és „B” csoport első két helyezettje küzd a dobogóért. Az csoportok győztesei keresztben játszanak az elődöntőben (1A-2B, 1B-2A). A két elődöntő vesztese a bronz-, a két győztes pedig az aranyéremért mérkőzik.
Amennyiben a felsőházban bármelyik mérkőzés a rendes játékidőben döntetlenre végződik, három-három büntetődobás következik. Ha ezek után sincs győztes, akkor az első hibázóig tart a küzdelem. 

Az alsóház
A két csoport 3., 4. és 5. helyezettje az egymás elleni eredményét viszi tovább és az alsóházi rájátszásban megmérkőzik a másik csoport 3., 4. és 5. helyezettjével. Így alakul ki az alsóház végső sorrendje. A legjobb alsóházi csapat a torna végén díjazásban részesül.

Játékidő
A szombati csoportmérkőzéseken, valamint az alsóházi találkozókon 2×10 perc, a két elődöntő, illetve a bronzmérkőzés 2×15 perc, a döntő pedig 2×20 perc. Ettől eltérni csak a két csapat közös megegyezése alapján lehet.

Időkérés:
A csoportmérkőzéseken és az alsóházi találkozókon nincs, a további küzdelmekben mérkőzésenként 1 perc. 

Kiállítás:
A „2 perces kiállítás” ideje: 1 perc, az elődöntőben, a bronzmérkőzésen és a döntőn 2 perc.

Óvást nem lehet benyújtani!