Kialakult a legjobb nyolc mezőnye


Befejeződtek a nyolcaddöntők. 

A Bajnokok Ligája idei sorozata lassan a végéhez közeledik. Az elmúlt nyolc nap alatt nyolc csapat döntötte el, melyikük juthat a legjobb nyolc közé.
Az „A” csoport harmadik helyezettje a „B” csoport hatodikjával mérkőzött meg. A dán Odense Handbold a norvég Storhamar Handball Elite otthonában 30-22-re győzött, majd hazai pályán 30-30-ra végzett, így simán továbbjutott. Az ellenfele a Győri Audi ETO KC lesz.
Az „A” csoport negyedikje a „B” csoport ötödik helyezettjével mérte össze tudását. Az FTC-Rail Cargo Hungaria Montenegróban, a Buducnost BEMAX vendégeként 28-24-re győzött, a visszavágón pedig 27-22-re, így kettős győzelemmel jutott tovább. A legjobb négy közé a Mezt Handball ellen kell megmérkőzniük.
Az „A” csoport ötödik helyén végzett Krim Mercator Ljubljana Szlovéniában 29-24-es sikert ért el a CS Rapid Bucuresti ellen, de a visszavágón a románok győztek 30-24-re, ők jutottak a nyolc közé. A Vipers Kristiansand lesz az ellenfelük.
Az „A” csoport hatodikja, a Brest Bretagne Handball hazai pályán szenvedett vereséget a Team Esbjerg ellen (25-28) és a visszavágón is a dánok nyertek 27-24-re. A dánok a CSM Bucuresti ellen szerezhetik meg a belépőt a Budapesten megrendezésre kerülő Final4-ra.

Az első mérkőzéseket április 29-30-án rendezik, a visszavágókat pedig május 6-7-én.