Pontmentés Érdről


Minden csapatrészében jobb volt az FTC. 

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 32-32 (16-15)
Érd, 2200 néző. Vezette: Alpaidze, Berezkina (oroszok)
FTC: Bíró – Lukács 3, Mészáros 5, Horváth, Háfra 6, Klivinyi 3, Schatzl 2/1.
Cs.: Szikora, Szemerey – Faluvégi, Klujber 7, Pena 4, Kovacsics, Márton 2, Farkas, Zsiborás.
Edző: Elek Gábor
ETO: Leynaud – Bódi 2, Groot 8/2, Oftedal 5, Brattset 1, Hansen 5, Görbicz 1.
Cs.: Kiss, Grimsbö – Knedlíková 2, Afentaler, Tomori 1, Pál, Pintea 1, Kristiansen 5, Puhalák 1.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 6 perc, illetve 6 perc (Hansen, Groot, Pintea)
Hétméteresek: 2/1, illetve 2/2

Teljesen megtelt a vendégszektor, de a szurkolók sokkal jobb ellátást érdemeltek volna. A győri vendégekre néhány, a kerítés mellé leállított Toi Toi WC és mint a meccset követően kiderült, kivilágítatlan lépcső várt. EZ NEM BL-SZINT!!!
Egy-egy kapufát követően Groot büntetőből szerzett gólja nyitotta a mérkőzést. A hazaiak gyorsan válaszoltak, át is vették a vezetést, de hosszú percekig fej-fej mellett haladt a két csapat. A védekezés egyik gárdára sem volt jellemző, hiszen a hetedik percben már tíz (5-5), öt perccel később pedig már tizenhat (8-8) gólnál jártak. A játékrész közepén két gól volt a hazai előny (10-8), ráadásul a vendégeknek támadásban semmi nem jött össze, és védekezésben is csődközeli volt a helyzet. A 23. percben négy gólra nőtt a különbség (15-11), de a félidő végégi ezt egy gólra sikerült csökkenteni. Közben volt néhány elég érdekes játékvezetői ítélet, még Dr. Balogh Péter is sárga lapot kapott.
A második félidő a lehető legrosszabbul indult a vendégeknek, az FTC négy perc alatt öt gólt lőtt és csak egyet kapott, így már öttel vezetett (21-16). A győriek nagy küzdelemben egy gólra zárkóztak (42. perc: 22-21), de az egyenlítés nem sikerült, a játékrész közepére három góllal meglépett az FTC (25-22). Groot, Oftedal és Hansen vette hátára a csapatot, és hat perc alatt ledolgozta a hátrányt (52. perc: 26-26). Sajnos a fordítás nem sikerült, és ismét küzdeni kellett az egyenlítésért. 30-29-nél Schatzl büntetője kimaradt, a másik kapunál Oftedal és Groot volt eredményes, megint egál volt (59. perc: 31-31). Alig volt fél perc hátra, mikor Klujber már a hetedik gólját lőtte, amire Groot tudott válaszolni. Az utolsó tíz másodpercben már nem esett találat, így a BL magyar derbyjén a csapatok megosztoztak a pontokon.
A Bajnokok Ligája középdöntő második fordulójában megszakadt a Győri Audi ETO KC győzelmi sorozata, mert az FTC-Rail Cargo Hungaria minden csapatrészben jobbnak bizonyult. A győriek sem támadásban, sem védekezésben nem tudták azt a teljesítményt hozni, amit a CSM Bucuresti ellen mutattak.
Melyik a csapat igazi arca??? 

 

Azt már meg sem kérdezzük, hogy miképp történhetett meg, hogy a hazai szurkolók a mérkőzést követően a kerítésnél inzultálhatták a vendégszurkolókat és miért nem volt biztosítva a vendégek buszhoz történő kivonulása?? 

sad