2012.11.08.

Kivonat a 2012. november 8-i elnökségi ülésről

1. napirendi pont: Győri AUDI ETO KC- FTC bajnoki mérkőzés szurkolásával kapcsolatos dolgok
Az elnökség szükségesnek érezte átbeszélni az AUDI ETO – FTC magyar bajnoki mérkőzések szurkolók által bevihető eszközeinek, viselkedésének helyzetét, tekintettel az elmúlt években felmerült problémákra.
A FTC szurkolói zászlót, zászlórudat, megafont, dobot hozhattak be, miközben nekünk ezt a Népligetben nem engedték.
A mostani mérkőzésen megjelent FTC szurkolókkal kapcsolatban Gulyás Gábor megjegyezte, hogy a biztosítás teljesen korrekt volt, a szurkolói magatartás teljesen rendben volt, sőt kulturáltan is szurkoltak – ha minket ugyanúgy beengednek, és ugyanígy bevihetjük a dolgainkat, akkor a két klub vezetőinek közeledését elfogadjuk, és a Népligetben sem áll szándékunkban (ahogy eddig sem) negatív hangulatot kelteni.

2. napirendi pont: Kaproncai idegenbeli utazással kapcsolatos események
A Szurkolói Egyesület Bajnokok Ligája idegenbeli útra utazást szervez Kaproncára 2012. november 11-én.
Gulyás Gábor, az elnökség utazásokat szervező tagja, tájékoztatta az elnökséget, hogy az Országos Rendőr-főkapitánysággal, és a megyei Rendőr-főkapitánysággal felvette a kapcsolatot a határátlépéssel kapcsolatban. Tájékoztatta az elnökséget, hogy a horvát határőrök át fogják vizsgálni a buszt, pirotechnikai eszközöket keresnek, erre legyünk tekintettel. Valamint arra is, hogy láthatóan ittas embereket nem engednek át a határon. Megkérte az elnökséget, hogy megfelelően szankcionáljuk, ha valakit a rendőrség, határőrség leszállíttat a buszról.