2012.09.06.

Kivonat a 2012. szeptember 6-i Elnökségi Ülésről

1. napirendi pont: Bajnoki szurkolói bérletek értékesítésének szabály változása, és helyzete
A Győri ETO KC vezetősége nem számított arra, hogy ekkora létszámú igény merül fel a szurkolók részéről az egyesületi szurkolói bérlet vásárlásával kapcsolatban, hiszen az előző évben 208, míg korábban ennél kevesebb bérlet igény merült fel, ezért úgy döntött, hogy 300 darabban limitálja a szurkolók részére eladható bérletek számát. Ezt az Egyesület azonnal közzéteszi a honlapján, és folyamatosan figyelemmel kíséri, hogy aktuálisan hol tart a bérletek értékesítésben.
A korábban (augusztus 30-án megtartott rendkívüli elnökségi ülésen) meghirdetett megállapodást az ETO elfogadta, ezért az ETO KC-val az elszámolás úgy történik, hogy 293 db bérletet eladási áron (7.750 Ft/db), míg 7 db-nak a gyártási ára kerül az egyesület részéről kifizetésre.
A tervek szerint az első hazai bajnoki mérkőzés előtt szeptember 9-én sor kerülhet az elszámolásra.

2. napirendi pont: Szurkolói Bajnokok Ligája bérletek értékesítésének megkezdése, és szabályai
A Győri ETO KC döntése értelmében csak és kizárólag azon szurkolói egyesületi tagok vehetnek a 2012-13-as Bajnokok Ligája 1. csoportkörére szurkolói bérletet, akik egyrészt egyesületi tagok, másrészt rendelkeznek szurkolói bajnoki bérlettel. A mostani szezonban ülő-, álló-, nyugdíjas vagy egyéb bérlettel rendelkező személyek szurkolói Bajnokok Ligája bérletet nem vásárolhatnak. Ezt a döntést a Szurkolói Egyesület hivatalos honlapján közzéteszi, és fokozott figyelemmel jár el a Bajnokok Ligája bérlet értékesítésénél. A bérlet ára az előző szezonhoz képest nem változott, azaz 3.250 Ft.

3. napirendi pont: Áttekintés a taglétszámról, bajnoki bérlet helyzetről
Az elnökségi ülés napjáig 270 szurkolói bajnoki bérlet került értékesítésre, melyek közül az elmúlt évek arányait jelentősen meghaladó létszámot jelentenek az új tagok. Ennek megfelelően – sajnálatos módon – nagyon sok olyan tag, akik az elmúlt évek során szurkolói bérletet vásárolt, még nem jelentkezett, illetve tagságát sem hosszabbította meg. Az idei évben bevezetett 300 darabos limit, valószínűleg a későbbiekben válik fontossá, hiszen a régi tagok közül sokan fognak – már hiába – jelentkezni. Taglétszámunk már meghaladta a tavalyi 354 főt, közel vagyunk a 400 főhöz.

4. napirendi pont: Bajnoki rajttal összefüggő kérdések és egyebek
Gulyás Gábor jelezte, hogy a szurkoláshoz használt dobok felújításra szorulnak, és új dobverőket is be kellene szerezni. Érdemes lenne átgondolni, hogy a bajnokság előtt, vagy a szezon elején megfelelő számú dobverőt, illetve dobbőröket vegyen az egyesület, mert szezon közben kevesebb időnk lesz azonnali beszerzésre. Ezt a szándékot az elnökség egyhangúlag támogatta, és megkérte Gulyás Gábort, hogy az előző évekhez hasonlóan szerezze be a felszerelést.