2023.08.03.

Kivonat a 2023. augusztus 3-án megtartott elnökségi ülésről

1. napirendi pont: Bajnokok Ligája idegenbeli utazások
Az elnökség a Bajnokok Ligája idegenbeli mérkőzéseire is megszervezi az utazásokat. Sajnos az eredetileg várt mérkőzés sorrenden az EHF változtatott, így a számolt Odense elleni idegenbeli mérkőzés helyett Brestbe vezet az első utazás, míg a második Bukarestbe.
Gulyás Gábor jelezte, hogy a szokásos módon, 3 szállodai szállással szervezi a francia túrát (Párizs, Brest, Metz), míg a bukaresti utazás a szokásos sepsiszentgyörgyi szállás közbeiktatásával kerül megszervezésre. Ami a költségeket illeti, a francia túra utazási költsége mintegy 3 millió forint, és 30 körüli utassal tervezve 100.000,- Ft lenne személyenként az utazási költség és ehhez jönne a szállás költség, ami 60-70 eurot tesz majd ki. Kérdéses volt, hogy mennyivel támogassuk. Menyhárt Ferenc elnök jelezte, hogy a korábbi elnök, Gellért Tamással egyeztetve a győri önkormányzat oldalán találtak egy civil szervezetek részére kiirt pályázatot, ami alapján akár 500.000,- Ft-ot is tudnánk pályázaton nyerni, amit tudnánk erre az utazásra is fordítani. Ezek alapján úgy döntöttünk, hogy az utazási költséget 70.000,- Ft/főben határozzuk meg, azaz mintegy 30.000,- Ft/fő az utazási támogatás, a szállások ára pedig ki tudja mennyire változott. 
A bukaresti utazásra 30-32ezer Ft körüli utazási költség került 40 fő részére kiszámolásra, de az elnökség úgy döntött, hogy 25.000,- Ft legyen a befizetendő összeg, és a szállásköltség. 
Mindkét utazásra a lehető leggyorsabban meg kell hirdetni a jelentkezési lehetőséget, és igyekezzünk arra, hogy inkább utalással érkezzenek a befizetések, ne a készpénz legyen a főszereplő.