2021.09.29.

Kivonat a 2021. szeptember 29-én megtartott elnökségi ülésről

1. napirendi pont: Köszönet
Tök Dezső és a jelenlegi elnökség az elmúlt közel 20 évben nyújtott teljesítményéért köszönetként Gellért Tamást, az Egyesület korábbi elnökét „Örökös tiszteletbeli elnöknek” választotta és részére a köszönetük kifejezésére egy egyedi borkülönlegességet és oklevelet adott át.

2. napirendi pont: Helyzetkép bérlet és tagság területen
Menyhárt Ferenc titkár tájékoztatta az elnökséget, hogy jelenleg 591 tagunk van, a befizetett tagdíj összege 2.843.000,- Ft. A szurkolótársak részére 485 db szurkolói bérlet (tavalyi bérletszám 85%-a) került értékesítésre. A 485 bérletből 352 bérletért 20.000,- Ft-ot, míg 133 bérletért 18.000,- Ft-ot fizettek tagjaink, igy összesen 9.434.000,- Ft került átvételre és kifizetésre. Jelenleg 20 db bérlet van még nálunk, melyet nem vettek át a szurkolók. 

3. napirendi pont: Egyesület számláján lévő pénz lekötése
Tekintettel arra, hogy az Egyesület számláján komoly összeg van, ennek egy nagyobb részét megfelelő biztonság mellett be kell fektetni, hogy kamatozzon. Erre a számlához kapcsolható értékpapír számla és stabil, biztos befektetés lehetősége mellett van szükség. 

4. napirendi pont: NAV 1% utalása
2021. szeptember 21-én bankszámlánkra megérkezett a NAV 1% utalása, melynek az összege ezúttal 617.245,- Ft. Tagjaink részére ezúton is köszönjük a felajánlást, és ezt a honlapunkon azonnal meg is köszöntük.

5. napirendi pont: Új tagjaink számára az igazolvány elkészítése
Mint minden szezon elején az új tagjaink részére a tagsági kártyákat le kell gyártanunk. Sokan elektronikus úton, a szurkolói mailre küldték az adatokat, ezeket le kell válogatni, és sorba rendezni, majd tagsági számmal kell ellátni és a számozás után a tagsági kártyákat meg lehet rendelni. Az adatokat a következő időben rendezni kell, és egyeztetések után a gyártóval fel kell venni a kapcsolatot, és lehetőleg egy csomagban kerüljön elküldésre, felesleges lenne 1-2-3 darab miatt új tagságit gyártatni.

6. napirendi pont: Utazások
Gulyás Gábor tájékoztatta az elnökséget, hogy a soron következő két idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzésre is megszervezi az utazásokat. Fontos azonban kiemelni, hogy előtte egyeztetni kell, hogy melyik ország milyen feltételekkel engedi be a külföldieket, és milyen oltást fogadnak el, és milyen egyéb szabályok vannak. Erről az utazásra jelentkezőket előre, az utazás meghirdetésekor informálni kell. Az Egyesület elnökhelyettese továbbá tájékoztatta az elnökséget, hogy Odense BK csapata az ETO elleni Bajnokok Ligája mérkőzést Gudme városában rendezi, ami miatt néhány kilométerrel hosszabb utazásra kerül sor. Egyeztetve a Gabusz Kft-vel, az egyesület úgy döntött, hogy 25.000,- Ft/fő összegben határozza meg az utazás költségét, szállás nélkül, az esetlegesen felmerülő további költségeket az Egyesület támogatásként biztosítja. Tekintettel arra, hogy a mérkőzésig hazai bajnoki mérkőzés nem lesz, az utazási költséget elsősorban átutalással kérjük kiegyenlíteni.
A Metz csapata elleni mérkőzésre is megérkezett az ajánlat, ezt az utazást is szállás nélkül tudjuk csak lebonyolítani, a rövidebb távolság miatt az útiköltség 20.000,- Ft/fő.
Mindkét utazás esetén lehetőség van biztosításra, melynek díja 500,- Ft/fő/nap – melyet a befizetéskor kell kifizetni.

7. napirendi pont: Beszerzések
Pálfi Balázs jelezte, hogy a doboláshoz szükséges dobverők tönkrementek, igény lenne új beszerzésekre, miközben a közelmúltban beszerzett dobbőrök még bírják a helyzetet, így előbbire lenne nagyobb szükség. Kérése az, hogy ne 1-2 darabot vegyünk, mert a szezon elején jó lenne, ha a szezonra beszereznénk azt a mennyiséget, amennyi a szezon során kiszolgálja dobosainkat. Az elnökség szerint 4 pár dobverő elég, ennek beszerzésére megbízta Balázst.

8. napirendi pont: Kommunikáció felgyorsítása a közösségi médiában
2013 óta létezik, de bejegyzés nélkül van a Szurkolói Egyesület nevén egy csoport a Facebookon, ezt a csoportot le kell zárni, és létre kell hozni egy új, kizárólag az Egyesület tagjait tartalmazó zárt csoportot. A csoport folyamatos figyelést igényel, hogy Egyesületen kívüli személyek ne kerüljenek be, és mindazon tagok, akik az idő folyamán kilépnek az Egyesületből, ők kerüljenek majd a csoportból kiléptetésre. Ennek folyamatos figyeléséhez az elnökség minden tagjára szükség lesz.
Gellért Tamás jelezte, hogy elfoglaltsága miatt segítséget kérne szurkolói egyesület honlapjának szerkesztéséhez, az elnökség elfogadta a kérést, és igyekszik megoldást találni rá.

9. napirendi pont: Vipers elleni Bajnokok Ligája mérkőzés után történt események egyeztetése
Vipers meccs utáni történések: az olimpiát megjárt és új játékosok köszöntése nem volt a klubhoz és csapathoz méltó. Túl gyors volt a felvezetés, ami egy idő után zavart okozott, volt olyan játékos, aki a lelátóról nézte végig, az évek óta megszokott szurkolói sálak átadása elmaradt. A mérkőzés előtt az ETO KC-tól levélben megkaptuk a tervezett menetrendet, ami sok esetben borult. A mérkőzés után jeleztük a problémát az ETO KC felé, amelyre Bartha Csaba és Fata Edina válaszolt.