2017.11.16.

Kivonat a 2017. november 16-án megtartott elnökségi ülésről

1. napirendi pont: FTC-Rail Cargo Hungária Zrt – Győri AUDI ETO KC bajnoki mérkőzésen történt szurkolói rendbontás fegyelmi tárgyalása
Az elnökség legfontosabb feladata az előző napon a Győri ETO KC Elnökével, Bartha Csabával történt egyeztetés és a Magyar Kézilabda Szövetség eljárása után a Szurkolói Egyesület fegyelmi döntésének meghozatala.
A Győri ETO KC hivatalos tájékoztatója: „A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai- és Fegyelmi Albizottsága a mérkőzés játékvezetői és versenybírói jelentéseinek alapján indított eljárást klubunk ellen. A találkozó első félidejében a győri szurkolók szektorából egy folyadékkal teli pohár repült be a játéktérre. A fegyelmi eljárás során „a Fegyelmi Bizottság megállapította, hogy eljárás alá vont sportszervezet a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 10. §-ába, illetve a hatályos Mérkőzésrendezési Előírások „S” pontjába ütköző vétséget követett el, ezért a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 14. §. o ) pontja alapján 100.000.-Ft, azaz százezer forint pénzbüntetéssel sújtja.
Az előző napi egyeztetésen a klub Elnökén, dr. Bartha Csabán kívül részt vett Gellért Tamás, Gulyás Gábor, mint a Szurkolói Egyesület elnöke és elnökhelyettese, valamint dr. Magyar György, a mérkőzésen szurkolói rendbontást elkövető szurkoló. Dr. Magyar György elismerte vétségét, elismerte, hogy a helyszínen a rendőrség már azonosította, és már ott elismerte a hibáját. A Győri Audi ETO KC Elnöke jelezte, hogy a büntetés összegét a klub kifizeti, a fegyelmi tárgyalás lefolytatását pedig a Szurkolói Egyesület elnökségére bízza, melyről tájékoztatást kér.
Az egyesület elnökségének jelen lévő 3 tagja több lehetőséget vázolt a büntetésre, majd közös döntés alapján az alábbi határozatot hozta:
Dr. Magyar Györgyöt (az egyesület 902, sorszámmal ellátott tagját) a soron következő 5, a szurkolói egyesület által szervezett idegenbeli utazásról eltiltja, ezekre a mérkőzésekre számára jegyet sem biztosít. Ezt az eltiltás 2019. június 30-ig felfüggeszti.
Amennyiben a következőkben is előfordul fegyelmi vétség, természetesen ennél sokkal súlyosabb büntetést kell kiszabnunk.

2. napirendi pont: 2017-18-as szezon kezdete, belépési lehetőségek, bérlet árak
Gellért Tamás és Menyhárt Ferenc tájékoztatta az elnökséget, az elnökségi ülést megelőző napig 3.176.000,- Ft tagdíj bevételünk volt, ami rekord az Egyesület történetében, és 566 db szurkolói bérlet került legyártásra, ami szintén rekord az Egyesület történetében 9.056.000,- Ft értékben. Az elszámolás a Látogatóközponttal megtörtént.

3. napirendi pont: Idegenbeli Bajnokok Ligája utazások tervezése a 2017-18-as szezon tavaszi részében
Gulyás Gábor tájékoztatta az elnökséget, hogy a Bajnokok Ligája középdöntő sorsolás alapján megnézte az utazási lehetőséget a három tavaszi Bajnokok Ligája ellenfelünkhöz. A sorsolás alapján Bukarest, Ljubljana és Nyköbing a célpont. Az utazásokat megszervezni a pontos kezdési időpontok ismeretében tudja, de mindhárom helyszínre lesz szurkolói szervezés.
Amint az időpontok nyilvánosságra kerülnek, a kalkulált útvonallal és irányadó árakkal jelezni fogja. Annyi a kérés, hogy a kézilabda világbajnokság decemberi ideje alapján kevés lehetőség lesz a szurkolókkal való találkozásra, ezért a honlapon, és minden egyéb formában érjük majd el a szurkolóinkat, hogy a januári mérkőzések időpontjában a jelentkezéseket és a fizetéseket le tudjuk bonyolítani.