2016.09.22.

Kivonat a 2016. szeptember 22-én megtartott elnökségi ülésről

1. napirendi pont: Szurkolói bérletek
A Győri ETO KC elnökségének korábbi döntése a szurkolói bérlet árát 14.000 Ft-ban határozta meg. Ez sokakban aggodalmat okozott, hiszen a már megszokott féléves bérletek helyett a teljes éves bérlet árát kellett kifizetni. Gellért Tamás elnökkel az élén, a Szurkolói Egyesület is egyeztetett, és tartott a bérletek számának csökkenésétől.
Ez azonban szerencsére alaptalannak bizonyult, rengeteg új tag lépett be az Egyesületbe, akik bérletet is igényeltek, így az Egyesület történelmének legmagasabb számú szurkolói bérletét (423 db) sikerült értékesíteni.
A 423 db bérletet több lépésben legyártattuk, és ebből 419 db már fizetve van, a maradék 4 db is, a számla kézhezvételét követően rendezésre kerül.
Ezzel párosítva az egyesület taglétszáma is jelentős változáson ment keresztül, 548, a tagdíjat is rendezett tagunk van, akik 2.504.000 Ft tagdíjat fizettek már be.

2. napirendi pont: Bajnokok Ligája idegenbeli, rosztovi utazás támogatása
Gulyás Gábor tájékoztatta az elnökséget, hogy az eddigi szokásoknak megfelelően megszervezi az Egyesület szurkolóinak utazását a BL mérkőzésekre. A sorsolást követően kiderült, hogy szervezés szempontjából az egyik lehető legnehezebb ellenfél került a győriek csoportjába, ez pedig a Rostov-Don. A lehetőségeket felmérve (buszos, vonatos, repülős) kiderült, hogy egyik sem olyan, ami megengedné jelentősebb szurkolói csoport utazását, ezért erre a mérkőzésre az Egyesület saját szervezésű utazást nem szervez. Tudomásunkra jutott azonban, hogy két csoportban, összesen 11 szurkoló egyéni utazás keretében elutazik a mérkőzés helyszínére, és az Ő utazásukat támogathatná az egyesület.
Gellért Tamás elnök és Menyhárt Ferenc titkár tájékoztatta az elnökséget, hogy az Egyesület anyagi lehetősége lehetővé teszi a kisszámú tábor támogatását.
Az Elnökség és az Ellenőrző Bizottság hosszas egyeztetés után úgy döntött, hogy két lépésben támogatja az Oroszországba utazó szurkolókat, egyrészt személyenként 10.000,- Ft-tal járul hozzá a költségekhez, másrészt a következő, az Egyesület által szervezett bukaresti túrából ők további 5.000.- Ft kedvezményt kapnak, ha az Egyesület által szervezett utat választják.
Ezt a döntést az elnökség jelen lévő 4 tagja egyhangúlag elfogadta.

3. napirendi pont: Bajnokok Ligája bukaresti utazás
Gulyás Gábor tájékoztatta az elnökséget, hogy az eddigi szokásoknak megfelelően megszervezi az Egyesület szurkolóinak utazását Bukarestbe, a BL mérkőzésre. A sorsolást követően felvette a kapcsolatot a korábbi utazás szálláshelyével, Bikfalva lakosaival, akik jelezték, hogy ezúttal is szívesen vendégül látják a győri szurkolókat, mintegy 100 fő erejéig.
A péntek este mérkőzés miatt, a tervezett program szerint indulás csütörtökön este 22 órakor, érkezés másnap Bukarestbe, amennyiben az utazás alakulása lehetővé teszi, útközben egy-egy hosszabb megállóval, majd a mérkőzés megtekintése, majd „hazafelé” szállás Bikfalván. Másnap Sepsiszentgyörgy megtekintése, majd szabadon választott program keretében ebéd, ezt követően indulás haza, érkezés szombat késő, vasárnap hajnali órákban.
Az utazási költség 20.000,- Ft, valamint a szállás 5.500,- Ft/fő, a jelentkezéseket az eddigi szokásoknak megfelelően Gulyás Gábor tartja nyilván.

4. napirendi pont: NAV 1% elszámolás
Gellért Tamás elnök és Menyhárt Ferenc titkár tájékoztatta az elnökséget, hogy a NAV előbb elektronikus levélben tájékoztatta az Egyesületet a felajánlott 1% mértékéről, majd pár nappal később át is utalta az összeget. Az összeg 1.004.379,- Ft, mely az egyesület történetének legmagasabb felajánlása, melyet az Elnökség valamennyi támogatónak ezúton is köszönetet mond. Az előírások alapján ezt 2017-ben kell felhasználni, és látva a csapat idegenbeli, külföldi utazásainak célállomásait, az eddigi szokásoknak megfelelően az utazási költségek támogatására fogjuk felhasználni.