Gros tíz gólja sem volt elég


Fájó vereség Metzben. 

Metz Handball – Győri Audi ETO KC 29-28 (13-13)
Metz, 4500 néző. Vezette: Antic, Jakovljevic (szerbek) érdekes felfogásban…
Metz: Sako – Valentini, Horacek 4, Jörgensen 6/5, Bouktit 3, Vinter Burgaard 2, Bont 4.
Cs.: Depuiset – Almeida de Paula 6, L. Kanor, Jacques, De Jesus Pascoal, Barthelemy, Schulze, Maslova, Le Blevec.
Edző: Emmanuel Mayonnade
ETO: Toft – Faluvégi, Gros 10/3, Oftedal 5, Broch, Hansen, Schatzl.
Cs.: Solberg – Győri-Lukács 5, Nze Minko 4, Blohm 3, Haugsted, Despotovic, Fodor 1.
Edző: Ambros Martín
Kiállítások: 4, illetve 0 perc
Hétméteresek: 5/5, illetve 3/3

Gros gólja nyitotta a találkozót, amit gyorsan meg is duplázott. Sako védéseit követően a hazaiak fordítani tudtak (10. perc: 4-2). A vendégeknél Gros már négy gólnál járt (5-4), de ezt követően zsinórban hármat lőtt a Metz és meglépett ellenfelétől. Az ETO szélről veszélytelen volt, négy lövésből nem sikerült gólt lőniük, ráadásul a szélső védekezés sem volt jó. A győri időkérést követően a vendéglátók lőttek gólt (19. perc: 9-4), de Győri-Lukács és Blohm találataival zárkózott az ETO (22. perc: 10-7). Gros és Nze Minko találataival ledolgozta hátrányát a zöld-fehér gárda (29. perc: 11-11). A hajrában két-két találat esett, így döntetlennel tértek pihenőre a csapatok.
A hazaiak kezdték a második játékrészt, de az első gólt Oftedal szerezte. Két elmaradt játékvezetői ítélet és két technikai hiba, amit jól használt ki a Metz, máris három oda (39. perc: 18-15). Az ETO nem adta fel, jó védekezéssel és gyors gólokkal egalizált (46.perc: 20-20). Ismét jött egy gödör, megint három góllal vezetett a francia csapat, de innen is volt visszaút (53. perc: 24-24), ráadásul Gros góljával már a vendégeknél volt az előny. Az utolsó percben a győri időkérést követően Győr-Lukács használta ki a helyzetét, de Jörgensen ötödik büntetőjét is értékesítve egyenlített. Az ETO utolsó támadásában sajnos hiba csúszott, a ziccert pedig Valentini gólra váltotta.

A Győri Audi ETO KC a mérkőzésen többször is több gólos hátrányt tudott ledolgozni, de a sok technikai hibának köszönhetően nem sikerült a pontszerzés.