Bajnokok Ligája 2010-2011


Az EHF Bécsben elkészítette az idei szezon lebonyolítási rendjét

Idén harminc csapat adta le nevezését.

Az első selejtezőben a portugál Gil Eanes/Lagos, a svájci LK ZUG Handball, a holland T+A/VOC Amsterdam és a svéd IK Sävehof küzd a továbbjutást jelentő két helyért. A mérkőzéseket szeptember 3. és 5. között rendezik.

A második körben a dán Randers HK, a DVSC-Korvex, a román „U” Jolidon Cluj Napoca, az orosz Zvezda Zvenigorod az első kalapban, a norvég Byasen HE, a német TSV Bayer 04 Leverkusen, a spanyol BM Elda Prestigio, a dán KIF Vejen a második kalapban, a macedón HC Metalurg Skopje, a lengyel SPR Lublin SSA, az ukrán HC „Smart”, a görög A.C. Omni-Loux Patras a harmadik kalapban, a török Maliye Milli Piyango SK és a szerb RK Zajecar a negyedik kalapban várja az első kör továbbjutóit. A négycsapatos tornákat szeptember 17. és 19. között rendezik. A tornagyőztesek a legjobbak mellé kerülnek.

Az idei kiemeltek:
1. kalap: Viborg HK (dán), Győri Audi ETO KC, Hypo Niederösterreich (osztrák), C.S. Oltchim Rm. Valcea (román).
2. kalap: Dinamo Volgograd (orosz), HK Larvik (norvég), RK Krim Mercator (szlovén), HC Leipzig (német).
3. kalap: Buducnost Podgorica (montenegrói), HC Podravka Vegeta (horvát), Toulon Saint Cyr Var HB (francia), Itxako Reyno De Navarra.
4. kalap: a 2. selejzetőkör négy győztese.
A két selejzetőkör és a csoportkör sorsolása július 13-án lesz Bécsben. A hat mérkőzést 2010. október 9. és november 21. között kell megrendezni.

A középdöntőbe a csoportkörből az első két helyezett jut tovább. A sorsolást november 23-án tartják Bécsben. A középdöntő mérkőzéseit 2011. február 5. és március 20. között tartják. A két négyes csoport első két helyezettje jut tovább az elődöntőkbe. Az elődöntők időpontja: 2011. április 9-10., valamint április 16-17.

A Bajnokok Ligája döntőjét ebben a szezonban a 2011. május 7-8-i, illetve a május 14-15-i hétvégén rendezik.

Bajnokok Ligája 2010-2011