Kupahétvége I.


Cél a címvédés! 

Szombaton és vasárnap Debrecenben, a Főnix csarnokban rendezik a Török Bódog női Magyar Kupa négyes döntőjét.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Siófok KC
MK elődöntő
Debrecen, 2022. május 28. 15:45 óra
Játékvezetők: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás
TV: m4sport (élő)

A Siófok a harmadik játéknapon az Alba Fehérvár KC együttesét fogadta és 29-28-ra győztek. Malin Holta 7, Debreczeni-Klivinyi Kinga 5, Katarina Jezic és Kiss Nikoletta 4-4, Andela Janjusevic 3, Lakatos Rita és Wald Kíra 2-2, Juhász Fanni és Such Nelli 1-1 alkalommal volt eredményes. A negyedik fordulóban a Balaton-partiak a Vasas SC otthonában léptek pályára és 32-24-re győztek. Wald Kíra 10, Andela Janjusevic 5, Malin Holta, Katarina Jezic, Such Nelli és Puhalák Szidónia 3-3, Simone Böhme és Debreczeni-Klivinyi Kinga 2-2, Juhász Fanni 1 gólt lőtt. A Váci NKSE volt a következő ellenfél Uros Bregar csapatának. Debreczeni-Klivinyi Kinga 7, Simone Böhme 6, Andela Janjusevic 4, Katarina Jezic 3, Juhász Fanni és Tamara Mavsar 2-2, Simona Szarková 1 góllal járult hozzá a 25-24-es sikerhez.
A fővárosiak Debrecenben vívták ki a továbbjutást az ötödik fordulóban. Emily Bölk és Angela Malestein 7-7, Klujber Katrin 5, Kisfaludy Anett és Szöllősi-Zácsik Szandra 3-3, Beatrice Edwige 2, Hársfalvi Júlia, Alicia Stolle, és Márton Gréta 1-1 találattal vette ki részét a sikerből.


Győri Audi ETO KC – Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia
MK elődöntő
Debrecen, 2022. május 28. 18:15 óra
Játékvezetők: Kovács-Sebők Stefánia, Réti Rebeka
TV: m4sport (élő)

A dunaújvárosiak a harmadik fordulóban a Szombathelyi KKA csapatát fogadták és 32-29-re győztek. Bulath Anita 12, Szalai Babett 9, Farkas Johanna és Borgyos Panna 4-4, Matucza Gabriella, Kazai Anita és Molnár-Krupják Beatrix 1-1 gólt lőtt. A következő körben az MTK Budapest látogatott Dunaújvárosba, ahol a hazaiak 28-26-os győzelemmel léptek tovább. Szalai Babett és Farkas Johanna 6-6, Borgyos Panna 5, Bulath Anita 4, Fodor Neszta, Matucza Gabriella és Kukucska Viktória 2-2, Agócs Alexandra 1 gólt szerzett. A Kohásznak Békéscsabán kellett kivívnia a legjobb négy közé kerülést. Bár a hazaiak jól küzdöttek, Vágó Attila tanítványai 28-22-re győztek. Farkas Johanna 9, Szalai Babett 7, Bulath Anita és Nick Viktória 3-3, Borgyos Panna és Saskia Weisheitel 2-2, Kazai Anita és Kukucska Viktória 1-1 gólt lőtt.
A címvédő győriek az ötödik fordulóban kapcsolódtak be a sorozatba, ekkor a Kisvárda Master Good SE együttesét fogadták az Audi Arénában. Ambros Martín csapatában Crina Pintea 7, Anne Mette Hansen 4, Linn Blohm, Kari Brattset Dale, és Lukács Viktória 3-3, Schatzl Nadine, Ryu Eun Hee, Fodor Csenge, Háfra Noémi és Faluvégi Dorottya 2-2, Amandine Leynaud, Stine Oftedal és Veronica Kristiansen 1-1 gólt lőtt.