Sima győzelem


15 perc után indult be a gépezet. 

Győri Audi ETO KC – Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 34-18 (19-12)
Győr, 2277 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.
ETO: Glauser – Faluvégi 4, Nze Minko 1, Pintea 5/1, Hansen 5/2, Oftedal 1, Fodor Cs. 2.
Cs.: Solberg – Lukács 4, Ryu 5, Blohm 3, Háfra, Ogonovszky, Schatzl 4.
Mb. edző: Kun Attila
DKKA: Bartulovic 1 – Horváth 1, Polics 3, Farkas 3/1, Weisheitel 3, Szalai 4, Kazai 1.
Cs.: Wéninger – Nick, Matucza, Krupják-Molnár 1, Kukucska, Fodor N. 1, Memolja, Borgyos.
Edző: Vágó Attila
Kiállítások: 6, illetve 10 perc
Hétméteresek: 7/3, illetve 2/1

A mérkőzés előtt Görbicz Anita, a Győri Audi ETOKC elnöke és Vanyus Attila, a Győri Audi ETO KC örökös tiszteletbeli elnök köszöntötte Amandine Leynaud-t, aki a szezon végén befejezi pályafutását. Doudou eddig 145 mérkőzésen szerepelt és 8 gólt lőtt.
Fodor és Hansen góljaival nyitott az ETO, de vendégek nem adták fel és – Hansen kihagyott büntetőjét követően – a 12. percben egyenlítettek (6-6). A hazaiak nem tudtak meglépni ellenfelüktől, Blohm elhibázott hetesét követően csak egy gól volt az előnyük (19. perc: 10-9). A győri időkérést követően egy perc alatt három zöld-fehér gól született, majd a vendégek kettős kiállításánál még egy, így már hat gól volt a különbség. Nze Minko sem tudta értékesíteni a hetesét, de Ryu góljai után magabiztos hazai előnnyel tértek pihenőre a csapatok.
A második félidőre Solberg érkezett Glauser helyére. Pintea révén már büntetőből is sikerült a góllövés, majd Lukács góljával lett „közte tíz” (41. perc: 24-14). A vendégek szinte minden támadása passzív jelzésnél fejeződött be, szerencsére többször gól nélkül. Az ETO fokozatosan növelte előnyét, hét perccel a vége előtt Faluvégi találatával már harmincnál járt. A végeredményt Hansen állította be.

A Győri Audi ETO KC az első negyedóra után átvette a játék irányítását és magabiztosan szerezte meg a győzelmet. Ezzel 45 gólra nőtt az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatával szemben az előnyük, így Debrecenben már „csak” egy sima győzelemre lesz szükség az újabb bajnoki cím megszerzéséhez.