Budapest, MEGYÜNK!


Kiütéses győzelem a Brest ellen. 

Győri Audi ETO KC – Brest Bretagne Handball 35-23 (20-12)
Győr, 5229 néző. Vezette: Bolic, Hurich (osztrákok)
ETO: Leynaud – Schatzl, Hansen 4, Oftedal 9, Blohm 4/1, Ryu 3, Faluvégi.
Cs.: Glauser, Solberg – Fodor 2, Kristiansen, Háfra 1, Nze Minko 4, Pintea 6, Kürthi, Lukács 2.
Edző: Ambros Martín
BBH: Toft – Toublanc 2, Kobylinska 2/1, Foppa 5, Niakate 3, Fauske 1/1, Lassource 1.
Cs.: Darleux, Quiniou – Mauny, Kromoska, Pop-Lazic, Karlsson 4, Loseth 5/2, Coatanea, Jarrige.
Edző: Pablo Morel
Kiállítások: 6, illetve 2 perc
Hétméteresek: 1/1, illetve 7/4

Lassource szerezte az első gólt, majd Oftedal egyenlítését követően Fauske volt eredményes. Mint később kiderült, ekkor vezetett utoljára a Brest. Leynaud egy büntetőt és a kipattanót is védte, megmutatta, hogy egy hét alatt nem koptak a reflexei. Oftedal vette hátára a csapatot és a tizedik percben már negyedik gólját lőtte. Nze Minko szerezte a nyolcadik hazai találatot, jött is a francia időkérés. Hansen kiállítása alatt kettővel zárkóztak a vendégek, de Ryu és Nze Minko góljaival ismét öt gól volt a győri előny (10-6). A franciák sokszor játszották meg a beállót, és Foppa élt is a lehetőségeivel. Loseth és Kobylinska büntetőit követően Hansen újabb nagy gólt lőtt, majd Pintea is beköszönt. Leynaud továbbra is jól védett, elöl pedig Lukács, Fodor és Blohm is betalált Toft kapujába. Az utolsó percben Oftedal és Nze Minko is gólt lőtt, így biztos hazai előnnyel tértek pihenőre a csapatok.
A második félidő gólpárbajjal kezdődött, aztán magasabb fokozatba kapcsolt a győri gépezet, Lukács góljával lett „közte tíz” (40. perc: 26-16). A franciák ismét időt kértek, de nem csökkent a két csapat közti különbség. A győri kapuban a Leynaud helyére beállt Glauser parádézott, az előny pedig tíz gól fölé nőtt. Pintea ellenállhatatlan volt, Hansen pedig a meccs elején szerzett két gólját újabb kettővel toldotta meg, ráadásként pedig az utolsó percben Háfra is betalált Darleux kapujába. 

A Győri Audi ETO KC alaposan felkészült francia ellenfeléből a múlt heti döntetlent követően és a szinte teltházas Audi Arénában remek játékkal biztosította helyét a Final Four mezőnyében.