Szenzációs győzelem.


Pedig voltak hiányzók! 

Győri Audi ETO KC – Metz Handball 39-30 (20-13)
Győr, 4177 néző. Vezette: Metalari, Nikolovski (észak-macedónok)
ETO: Glauser – Schatzl 7, Kristiansen 10/3, Oftedal 3, Brattset Dale 5, Ryu 6/1, Fodor 4.
Cs.: Solberg – Gerencsér 1, Hansen, Háfra 1, Farkas, Pintea 2, Sztankovics.
Edző: Ambros Martín
Metz: Kapitanovic – Bouquet 5, Nocandy, Almeida de Paula 2, N’Gouan 2, Burgaard, Cardoso de Castro 1. 
Cs.: Sako – Micijevic, Horacek 8/4, Bont 2, O. Kanor 2, L. Kanor 2, Jacques, Bouktit 4. 
Edző: Emmanuel Mayonnade
Kiállítások: 6, illetve 12 perc
Hétméteresek: 6/4, illetve 5/4

A hazaiaktól Leynaud, Blohm, Lukács, Nze Minko, Faluvégi, Ogonovszky és Despotovic sem állt Ambros Martín rendelkezésére, ezért Gerencsér, Farkas és Sztankovics került a keretbe.
A mérkőzés előtt több szurkoló is azon tanakodott, hogy ezzel a hiányos kerettel mit érhet el az ETO a francia bajnok ellen. De sokan nem gondoltak arra, ami a meccsen történt.

Kimaradt hazai helyzettel indult a mérkőzés, szerencsére a vendégek is hibáztak. Remek védekezést követően Fodor szerezte az év első győri gólját, majd gyorsan duplázott. Almeida de Paula szerezte a franciák első találatát, de Oftedal gyorsan válaszolt. Bouquet szépített (3-2), de ezt követően beindult a győri gépezet. Az ETO zsinórban három gólt lőtt, jött is a vendégeknél az időkérés (8. perc: 6-2). Burgaard lőtt gólt, de a jó védekezésnek és Glauser védéseinek köszönhetően nem tudott tovább zárkózni a Metz, a győriek pedig újabb öt góllal terhelték meg Kapitanovic kapuját, így a játékrész közepén magabiztosan vezettek a zöld-fehérek (11-3). Mayonnade ismét időt kért, de játékosai nem bírtak a győri védőkkel és a kapusukkal. Horacek néha-néha megvillant, de a másik oldalon Kristiansen ellenállhatatlan volt. Magabiztos hazai előnnyel tértek pihenőre a csapatok.
A második harminc perc úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött. A vendégek hosszú lefolyású támadásokat vezettek, de most Solberg volt az akadály, a hazaiaknál pedig Kristiansen szállította a gólokat. Negyven percet követően kikérte harmadik idejét is a francia tréner, áttértek a hét a hat ellen játékra, de nem sok sikerrel, Oftedal biztos kézzel lőtte át a pályát, így a félidő közepén nyolc gól volt a győri előny (28-20). Előbb Kristiansen, majd Horacek büntetője maradt ki, de ez nem befolyásolta a különbséget. Tíz perccel a vége előtt Martín is időt kért, Ryu, Oftedal és Schatzl góljaival jött is a „közte tíz” (35-25). A hajrában aztán jöttek a fiatalok is, közülük Gerencsér lőtt szép gólt. Néhány rossz győri megoldást követően hat gólra zárkóztak a vendégek (36-30), de a végén Háfra, Ryu és Pintea találata végleg lezárta az ütközetet.
A Győri Audi ETO KC a hét hiányzó játékosa nélkül is magabiztosan győzte le a júniusi négyes döntőre is esélyes ellenfelét.