Befejeződött…


A mai meccs senkinek nem számított. 

Győri Audi ETO KC – Motherson Mosonmagyaróvár 26-20 (15-10)
Audi Aréna Győr, 3813 néző. Vezette: Marton, Szabó.
ETO: Leynaud – Lukács 3, Nze Minko 3, Oftedal 3, Edwige, Amorim 4, Görbicz 3.
Cs.: Glauser, Solberg – Faluvégi 1, Brattset Dale 2, Hansen 2, Kristiansen 4/1, Fodor 1.
Edző: Ambros Martín
Móvár: Szemerey – Katona, Hudák 1, Tóth 2, Horváth, Kovács 4, Hajtai.
Cs.: Herczeg – Gyimesi, Szarková 1, Lancz 2, Sirián 2, Stranigg 8/4, Domokos, Kellermann, Holesová.
Edző: Gyurka János
Kiállítások: 2, illetve 4 perc
Hétméteresek: 3/1, illetve 6/4

A meccs témájának megfelelően a kezdődobást Görbicz Anita fia és keresztfia végezte el. A Móvár Kovács góljával szerzett vezetést, amit Nze Minko egalizált. A következőpercek a kapusokról szóltak, Leynaud és Szemerey is jól védett. Amorim kezdte meg a nagy menetelést és zsinórban tíz gól lőtt az ETO (20. perc: 11-1). Leynaud helyére Glauser jött, akinek a mai nap nem volt szerencséje, bár öt védése volt, sok labda róla pattant a kapuba. A vendégek a hátrányukat alaposan lefaragták, így a szünetben ötgólos hazai előnnyel tértek pihenőre a csapatok.
A második félidő első percei kiegyenlített játékot hoztak, öt perc után indul be újra a győri gépezet és a játékrész közepén már megint kilenc gól volt a két csapat közti különbség (24-15). Solberg is jól szállt be a játékba, a végéig öt védésig jutott. A hajrában Nze Minko apró sérülést szenvedett, így az irányítóposztra Görbicz Anita érkezett. Az utolsó percekben már állva tapsolt a győri közönség, akik méltó módon búcsúztatták el kedvenceiket.

A Győri Audi ETO KC mindössze egy mérkőzést veszített el a bajnokság során, de ez a bajnoki címbe került.

A lefújást követően Bódi Bernadettet és Kiss Évát búcsúztatta el Dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke, majd Jana Knedlíková, Kari Aalvik Grimbsö és Katarina Bulatovic emlékezetes pillanatai jelentek meg a kivetítőn. Ők a beutazási nehézségek miatt nem lehettek itt az ünneplésen. A távozók közül Beatrice Edwige és Puhalák Szidónia következett, ők is a Győri Audi ETO KC, illetve a Győri ETO Kézilabda Szurkolók Egyesülete ajándékait kapták. Dr. Bartha Csaba hosszú percekig sorolta Eduarda Amorim eredményeit, az Aréna egyik szektora a nevét fogja viselni. A végén Dr. Dézsi Csaba András polgármester, illetve Dr. Bartha Csaba Görbicz Anita pályafutását méltatták. Görbe nevét is egy szektor viseli a mai naptól, illetve a 13-as mezt a klub visszavonultatta.