Irány Debrecen


Az utolsó út a szezonban. 

DVSC SCHAEFFLER – Győri Audi ETO KC
K&H liga 9. forduló
Debrecen, 2021. június 2. 17:00 óra
Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor István
TV: m4sport (élő)

A hazaiak az utolsó mérkőzésüktől függetlenül az ötödik helyen zárják a bajnokságot. Eddig tizenötször győztek, egyszer játszottak döntetlent és kilenc vereséget szenvedtek. Az utolsó három találkozójukon hazai pályán két góllal kaptak ki az FTC csapatától, majd Budapesten az MTK ellen győztek, de hazai környezetben a Vác is jobbnak bizonyult náluk. Szezon közben edzőt is váltottak, Köstner Vilmos helyett Kudor Kitti vette át a csapat irányítását, de a jövő szezontól már a mostani váci edző, Szilágyi Zoltán vezeti a Lokit. A házi góllövőlistát Kovács Anna 165/48 góllal vezeti, Vámos Petra 113/4, Hornyák Dóra 71/19, Jelena Despotovic 70 alkalommal volt eredményes.
A vendégek az elmúlt hétvégén Budapesten szerepeltek a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, ahol büntetőkkel szenvedtek vereséget a Brest együttesétől, majd simán legyőzték a CSKA csapatát, így a harmadik helyen végeztek. A bajnokságban a hátralévő két mérkőzéstől függetlenül a második helyen zárnak. A győrieknél is volt szezon közben edzőváltás, a Ferencvárostól elszenvedett vereséget követően Ambros Martín került Danyi Gábor helyére. Estelle Nze Minko 123/2, Veronica Kristiansen 92/20, Stine Bredal Oftedal 90/2, Faluvégi Dorottya 87 góllal segítette csapatát.

A két együttes az elmúlt hetekben kétszer is megmérkőzött egymással, a győri bajnoki találkozón 41-23-ra, míg a Veszprémben megrendezett Magyar Kupa döntőben 29-23-ra a zöld-fehérek győztek.

A szurkolói busz 11 órakor indul az Aréna parkolójából.