Nagyon közel Budapest!


Sima győzelem Podgoricában. 

Buducnost – Győri Audi ETO KC 19-30 (11-16)
Podgorica. Vezette: Christidi, Papamattheou (görögök)
Budu: Arenhart – Radicevic 5/2, Maslova 3, Grbic 3, Ramusovic 1, Pineau 5/1, Pavicevic 1.
Cs.: Attingré – Popovic, Dzaferovic 1, G. Marsenic, Novovic, A. Marsenic, Brnovic, N. Kadovic, Vukcevic.
Edző: Bojana Popovic
ETO: Leynaud – Lukács 4, Nze Minko 4, Brattset Dale 3, Edwige, Kristiansen 3, Görbicz 4/2.
Cs.: Glauser, Solberg – Oftedal 9, Amorim 3, Hansen, Ogonovszky, Fodor, Csekő.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 6, illetve 6 perc
Hétméteresek: 3/3, illetve 2/2

A vendégeknél Faluvégi nem került keretbe, mert igazoltan COVID pozitív személlyel találkozott az elmúlt napokban. Bár a játékos PCR tesztje negatív, az ETO vezetősége nem akart kockáztatni. 
A két együttes a csoportkörben már találkozott egymással, akkor mindkét meccsen győri győzelem született, de nem ezekből kellett kiindulni.
A hazaiak kezdték a mérkőzést, de Pineau helyzete kimaradt, a másik oldalon Kristiansen nem hibázott. Tíz perc után a győriek már négy góllal vezettek (3-7), de a Podgorica nem adta fel, Radicevic góljaival faragták a hátrányukat és a 22. percben már csak egy gól volt a győri előny (9-10). Danyi Gábor időkérését követően (10-12) zsinórban négy gólt lőtt a zöld-fehér csapat, amire csak egy időntúli büntetővel tudott válaszolni a Buducnost.
Kimaradt helyzetek után hazai góllal indult a második harminc perc, de ezt követően négy győri gól megpecsételte a montenegróiak sorsát. Míg az ETO szinte minden mezőnyjátékosa eredményesnek bizonyult, a hazaiak sorában ebben az időszakban csak Pineau találatai jelentették a szépségtapaszokat. Görbicz góljával lett „közte tíz” (14-24), de igazából Oftedal volt elemében, aki a meccs végéig kilenc gólig jutott. A győri kapuban Leynaud 13 védést mutatott be, ezzel jelentősen hozzájárult a sikerhez. A hajrában a hazaiaknál Maslova keze sült el kétszer, Nze Minko gólja pedig zárta a negyeddöntő első mérkőzését.

A Győri Audi ETO KC győzelmével hatalmas lépést tett az újabb FinalFour felé.