Ez nem a kézilabdáról szólt


A gyász rányomta bélyegét a meccsre. 

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia – Győri Audi ETO KC 18-40 (10-24)
Audi Aréna Győr. Vezette: Sándor, Szikszay.
DKKA: Wéninger – Szalai, Barján 2, Dabevska 1, Bulath 2/1, Ferenczy 3, Kazai 1.
Cs.: Babovic, Hlogyik – Mihály, Horváth 2/1, Fodor N., Krupják-Molnár 2, Schatzl 1, Román 4/2.
Edző: Vágó Attila
ETO: Glauser – Görbicz 5/2, Amorim 2, Oftedal 6, Edwige 1, Nze Minko 4, Faluvégi 8.
Cs.: Leynaud, Solberg – Csekő 1, Fodor Cs. 2, Ogonovszky 1, Hansen 4, Kristiansen 3, Brattset Dale 3.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 2, illetve 6 perc
Hétméteresek: 7/4, illetve 3/2

A dunaújvárosi sportcsarnokban lévő technikai problémák miatt a tavaszi szezonban is Győrött mérkőzött meg a két együttes. A mérkőzés kezdete előtt a csapatok Bába Mihályra, a Dunaújváros tegnap elhunyt gyúrójára emlékeztek.

Az ETO kezdte a mérkőzést és már az első támadásból Nze Minko gólt szerzett. A hangulat meglátszott a csapatok játékán, az első percekben sok volt a hiba és a rontott lövés is. A győriek emberhátrányból négy góllal megléptek (9. perc: 2-6), és a különbséget fokozatosan növelték. A hazaiak sok cserével próbálták frissíteni a csapatukat, de nem igazán sikerült. A játékrész közepén már hét góllal vezetett az ETO (4-11) és a „közte tíz is gyorsan összejött (19. perc: 5-15). Szép csendben folyt a játék, egyik gárda sem erőltette meg magát. Az utolsó percben megszületett a hazaiak tizedik találata is. 
A második félidőt rengeteg hibával kezdte az Újváros, a játékrész első felében nem is sikerült gólt lőniük. A gólcsendet Horváth Gréta találata törte meg, de ekkor a győriek már harminckettőnél jártak. Aztán megint jött egy öt perces hibákkal tarkított időszak, melynek végén Krupják-Molnár lőtt gólt. Csekő jobbszélsőként szerezte a vendégek 35. gólját, majd Ogonovszky is betalált ballövőből. A negyvenedik győri gól Brattset Dale nevéhez fűződik. A hajrában még két győri helyzet maradt ki, a végén pedig a hazaiak faragtak hátrányukon.