Negyedóra után indult a henger


Két pont a fővárosból is. 

MTK Budapest – Győri Audi ETO KC 23-40 (10-19)
Budapest. Vezette: Fekete, Tóth.
MTK: Győri – Dávid-Azari 1, Dakos 3, Szabados, Szöllősi-Zácsik 1, Pál 8/2, Pelczéder 1.
Cs.: Suba – Sallai 1, Szekerczés 2, Bujdosó-Gerháth 1, Sári, Marincsák 3/2, Juhász 2.
Edző: Vladimir Golovin 
ETO: Solberg – Fodor 4, Kristiansen 5/1, Oftedal 4, Brattset Dale 5, Nze Minko 6, Lukács 5.
Cs.: Leynaud, Glauser – Görbicz 2/1, Csekő, Hansen 3, Ogonovszky, Edwige 3, Faluvégi 3.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 2, illetve 2 perc
Hétméteresek: 5/4, illetve 3/2.

A vendégek indították útjára a labdát, de Kristiansen lövését Győri védte, míg az MTK Pál góljával szerezte meg a vezetést. A győrieknél a megszokottnál több volt a technikai hiba és a rossz lövés, amit a hazaiak ki is használtak, az ötödik perc végén már három góllal vezettek (4-1). A kék-fehérek kapujában Győri biztos pont volt, így továbbra is náluk volt az előny. 8-6 után aztán más sebességre kapcsolt a vendégcsapat, előbb egyenlítettek, (16. perc: 8-8), majd ezt követően zsinórban még nyolc gólt lőttek (27. perc: 8-16), ezzel el is döntötték a mérkőzést. 
A második harminc perc elején még Dakos, Pál és Marincsák próbálta tartani a vendégekkel a lépést, de a győri védekezés ezen a meccsen is jól működött, így az ETO fokozatosan tudta növelni az előnyét. Brattset Dale góljával lett „közte tíz” (38. perc: 14-24), aztán Leynaud húzta le a rolót. Golovin sokat forgatta a csapatát, de ez sem segített, egyre jobban nyílt az olló a két csapat között. A hajrában már csak a különbség volt kérdés.
A Győri Audi ETO KC az első negyedóra hibáit kijavítva megfordította a mérkőzés és magabiztosan nyerte meg a találkozót.