Két pont Horvátországból


Jó volt a védekezés. 

HC Podravka Vegeta – Győri Audi ETO KC 15-33 (8-13)
Kapronca. Vezette: Ioanna Christidi, Ioanna Papamattheou (görögök)
Podravka: Dumanska – Mugosa 2, Tsakalou 7/2, Buljan, Dzono 1, Franusic 1, Turk.
Cs.: Ecimovic – Beganovic 1, Carlos 1, Zadravec, Karlovcan, Popovic 1, Jandrasic 1/1, Milosavljevic, Mrden.
Edző: Zlatko Saracevic
ETO: Leynaud 1 – Görbicz 1/1, Kristiansen 6/2, Oftedal 5, Brattset Dale 5, Nze Minko 6, Faluvégi 3.
Cs.: Glauser, Solberg – Fodor 1, Hansen 2, Ogonovszky 1, Edwige 2, Lukács.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 8, illetve 4 perc
Hétméteresek: 3/3, illetve 3/3
Remekül kezdte az ETO a találkozót és a hetedik percben 1-6-os állásnál időt is kért a hazaiak edzője. Kristiansen kiállítását és a technikai hibákat jól használta ki a horvát együttes és két gólra fel is zárkózott (11. perc: 4-6). Ezt követően kiegyenlített, sok hibával tűzdelt küzdelem folyt a pályán, A Kapronca a 23. percben szerezte utolsó gólját a félidőben (8-10), míg a győriek háromszor is eredményesek voltak, így biztos vendég előnnyel zárult a félidő.
A második harminc percben Faluvégi kapott kétperces büntetést, Tsakalou ki is használta az emberelőnyt és gyorsan duplázott is. 10-15 után sorra maradtak ki a hazai helyzetek, még Saracevic időkérése sem segített rajtuk, így az ETO a 42. percben már tíz góllal – köztük Leynaud találatával – vezetett (10-20). A vendégek védekezése jó volt, támadásban pedig az utóbbi Bajnokok Ligája mérkőzéseknél jobb volt a helyzetkihasználás. A hazaiak az utolsó tíz percben a fiataljaikat játszatták, a vendégeknél pedig a pályára lépő Ogonovszky meglőtte első, Nze Minko pedig századik gólját a BL-ben. A hajrában büntetőből született a Podravka utolsó találata, amire a dudaszó pillanatában Brattset Dale válaszolt.

A Győri Audi ETO KC jó védekezésével egy közepes színvonalú mérkőzésen győzte le a Podravka Koprivnica gárdáját, így zsinórban ötvenedik találkozóján maradt veretlen.