Két ponttal indul az év


Biztos győzelem a Fehérvár ellen. 

Győri Audi ETO KC – Alba Fehérvár KC 44-21 (22-11)
Audi Aréna Győr, zárt kapus meccs. Vezette: Héjjas, Kránitz.
ETO: Solberg – Fodor 5, Amorim 4, Oftedal 1, Brattset Dale 5, Kristiansen 4/1, Faluvégi 5.
Cs: Glauser, Leynaud – Csekő 1, Görbicz, Hansen 2, Nze Minko 9/1, Edwige 1, Ogonovszky 1, Lukács 6.
Edző: Danyi Gábor
FKC: Dányi – Szabó-Májer 1, Boldizsár 1, Gerháth 9/6, Bardi 1, Temes 1, Szarka 2.
Cs.: Tóth, Kubina – Afentaler 3, Triscsuk, Utasi 1, Besszer 1, Háfra, Töpfner, Varga 1.
Edző: Józsa Krisztián
Kiállítások: 2, illetve 6 perc
Hétméteresek: 3/2, illetve 6/6

Elhibázott hazai támadással indult a 2021-es év első győri bajnoki találkozója, majd a Fehérvár büntetőből megszerezte a vezetést. Az első tíz percben felváltva vezettek a csapatok. A hazaiaknál sok volt az elkapkodott lövés, a vendégeknél pedig a felszabadult játék hozta a jó megoldásokat. Az első negyedóra végén három góllal vezetett az ETO (9-6), majd elsősorban Nze Minko játékának köszönhetően a játék képe megváltozott, a győri időkérést követően a támadások befejezése pontosabb lett, így nem volt meglepő, hogy egy perccel a félidő vége előtt „közte tíz” volt (22-11).
A második harminc percre Glauser váltotta Solberget, Faluvégi helyett pedig Lukács lépett pályára, a vendégeknél Tóth került az egyébként jól védő Dányi helyett a kapuba. A győrieknél nem csökkent a játékkedv, a fehérváriak pedig kezdtek elfáradni. A két csapat között fokozatosan nőtt a különbség, a játékrész közepén már tizenöt gól volt a győri előny. Továbbra is az EB MVP-je volt elemében, de Lukács is jó százalékkal lőtte be a helyzeteit. A Fodor helyén pályára lépő Csekő is értékesített egy helyzetet, majd az utolsó percben az első felnőtt mérkőzésén szereplő Ogonovszky is megszerezte első gólját. A végén még Glauser védett egyet, az indításból Nze Minko gólja zárta le a találkozót.

A Győri Audi ETO KC a hetedik bajnoki találkozóján is megszerezte a két bajnoki pontot, így pontveszteség nélkül a tabella második helyén áll. Folytatás szerdán 17:30-tól a Dunaújváros ellen.