Hatalmas győzelem


Remek második félidővel győzött az Audi ETO KC. 

Győri Audi ETO KC – Buducnost 34-29 (18-16)
Audi Aréna Győr, zárt kapuk mögött. Vezette: Antic, Jakovlevic (szerbek)
ETO: Leynaud – Faluvégi 1, Oftedal 10/1, Hansen 3, Brattset Dale 2, Nze Minko 9, Lukács 5.
Cs.: Glauser – Kurtovic 3/1, Edwige 1.
Edző: Danyi Gábor
Budu: Arenhart – Mehmedovic 2, Lekic 11/2, Grbic 2, Ramusovic 3, Maslova 2, Radicevic 5.
Cs.: Attingré – Popovic, Dzaferovic 1, Novovic, A. Marsenic, Vukcevic 2, Kadovic 1.
Edző: Dragan Adzic
Kiállítások: 2, illetve 8 perc
Hétméteresek: 3/2, illetve 3/2

A vendégeknél a babát váró Raicevic, illetve a sérült Brnovic és Pineau nem állt Adzic rendelkezésére. A hazaiaknál Kristiansen, Fodor, Görbicz, Puhalák, Csekő, Solberg és Kürthi a vírus fogságában van, Amorim pedig elővigyázatosságból hagyta ki a mérkőzést.
A Buducnost Maslova gyors góljával szerezték meg a vezetést, majd Lekic növelte az előnyüket. A hazaiak 4-4-nél egyenlítettek, a vezetést is átvették, de továbbra is a vendégek akarata érvényesült. A Podgorica a félidő közepén már három góllal vezetett (6-9), de ezt nagyobb előny nem sikerült összehozniuk. Az ETO játékosai fokozatosan zárkóztak ellenfelükhöz és 13-13-nál megint egyenlő volt. A vendégek időkérését követően felváltva estek a találatok, majd a hazai TO után (16-16) már csak győri gólnak örülhettek a TV-k előtt a szurkolók.
A szünetet követően a hazaiak még jobban pörögtek, hat perc után már hat góllal vezettek (24-18). Az Oftedal-Lukács-Nze Minko trióhoz felzárkózott Hansen is, ráadásul a balszélen játszó Faluvégi is gólt lőtt, hét gólra növelve a különbséget. A vendégeknél Lekic vitte a hátán a csapatot, de egyedül kevés volt. Néhány elrontott győri támadást biztos kézzel használtak ki a montenegróiak, öt gólra faragták hátrányukat, de Brattset Dale és Oftedal találatai bebiztosították a hazai győzelmet.
A Győri Audi ETO KC mindössze tíz játékossal lépett pályára a Bajnokok Ligája 9. fordulójában, de mindegyikük megtett mindent a siker érdekében.