45 Príma díjas EMBER


Interjúk megyei hírességekkel, akár ajándékba is. 

15 év – 45 Prima díjas EMBER

Tizenöt évvel ezelőtt adták át az első Győr-Moson-Sopron megyei Prima díjakat, az eltelt időben 45, a szakmájában, a hivatásában kiemelkedőt nyújtó tudós, művész, sportoló… EMBER részesült az egyik legrangosabb, a civil szféra által adományozott díjban.
A jubileum alkalmából jelenik meg az interjúkötet, amely a 45 kitüntetettet mutatja be. (Ahol elhunyt a díjazott, ott a hozzátartozói, barátai szólalnak meg.) A szerzők szándéka az volt, hogy a közismert emberek olyan kérdésekre válaszoljanak, amelyeket a napi aktualitások mellett általában nem tesznek fel nekik.

Három példa – rövid részlet az interjúkból:

Kiss János:

  • Árulja el: otthon, egyedül, vagy az üres próbateremben tud még táncolni?
  • Nem tudok, számomra ez már – csípőprotézissel, mert hát tönkre tesszük itt a testünket – örökre elmúlt. Álmomban viszont sokszor találom magam a színpadon.
  • És melyik előadással álmodik legtöbbet?
  • A Nap szeretteivel.

Prof. Oláh Attila:

  • Rangos díjainak egyike a Prima, Győr díszpolgára is. Édesapját, aki Siófok díszpolgára volt, a „forradalom sebészének” hívták. Mit szeretne, hogyan emlékezzenek Oláh Attilára a győriek?
  • A győri sebészeten általában negyedszázadon keresztül osztályvezető valaki. Az első sebész főorvos Petz Aladár volt, azóta én vagyok a negyedik. Egy sebész „halhatatlanságát” csak a tanítványai tudják biztosítani. Ahogy én is szoktam mesélni a fiataloknak a volt főnökömről, úgy nagyon bízom abban, hogy lesz, aki huszonöt év múlva úgy kezd el egy mondatot, hogy „te már nem dolgoztál az Oláhval, de én igen…” És valami jópofa anekdotával folytatja.

Csay Renáta:

  • A gyereknél az edző személye a legfontosabb. Mit tud adni nekik?
  • Lelkesedést: azt vettem észre, hogy ha megyünk a motorcsónakkal, tízéves lányoknak is elkezdek kiabálni, hány csapás van még. Azonosulni tudok velük, vágyaikkal, világlátásukkal. Biztosan nem mondom nekik, hogy húszszoros világbajnok vagyok. Azt szeretném, hogy azért nézzenek fel rám, szeressenek, amilyen velük vagyok, ahogy velük foglalkozom.

A 218 oldalas interjúkötetben bemutatott Prima díjasok:
Art Flexum Művészeti társaság, Balla Ica, Balla Virág, Baross Gábor, Bede-Fazekas Csaba, Benkovich Ferenc, Berkes Kálmán, Bodrossy Attila DLA, Borbély Ildikó, dr. Bugovics Elemér, Csay Renáta, prof. Dézsi Csaba András, Forgács Péter, dr. Földesi Péter, Gáti Oszkár, Görbicz Anita, Hefter László, Ittzés János, Jakabos Zsuzsanna, prof. Jereb László, Kammerer Zoltán, dr. Kardos Károly, Keglovich László, dr. Kéki Miklós, Kiss János, Kocsis Rozi, dr. Kovács Zsolt, Lebó Ferenc, Lelkes Géza, Matusz Károly, Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület, prof. Neményi Miklós, prof. Oláh Attila, Palotai Károly, Pálinger Katalin, Revita televízió, Ruppert István, dr. Skaliczky Zoltán, Somodi Géza, Sudár Ágnes, Szabó Gyula, Szabó Szilvia, Dr. Szekeres tamás, Várszegi Asztrik, Villányi László.

A könyvet írták: Cséfalvay Attila, Laczó Balázs, Somodi Géza, Sudár Ágnes
Fotók: H. Baranyai Edina
Layout: Sudár Éva
Ára: 3.500,- Forint
Felelős Kiadó: Press&PR Kft.

Az interjúkötet megjelenését támogatták:
Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, Patent Holding Kft., Szintézis Zrt., Sragner&Sragner Kft., Innovativ Special Transport Kft., Leier Cégcsoport, Mikolasek Kft., UniCredit Bank, Jankovits Engineering Kft., Glázer-transz Kft., tutti Élelmiszeripari Kft., Molplast Kft., Kenvéd Kft., Otp Bank, Budapest Bank, Palatia Nyomda és Kiadó Kft.