Itthon is sima volt


Másodszor is legyőzte a Dortmundot az Audi ETO KC. 

Győri Audi ETO KC – BV Borussia 09 Dortmund 38-25 (19-11)
Audi Aréna Győr, 969 néző. Vezette: Pandzic, Mosorinski (szerbek)
ETO: Solberg – Lukács 4, Nze Minko 5, Brattset Dale 2, Amorim 6, Oftedal 6, Görbicz 5/4.
Cs.: Glauser, Leynaud – Faluvégi 3, Kurtovic 4, Kürthi, Edwige 3, Puhalák, Csekő.
Edző: Danyi Gábor
BVB: Ten Holte – Vollebregt 2, van Zijl 2, Grijseels 3, Freriks, Bleckmann 5, Guttiérez 2.
Cs.: Roch, Duijndam – Rode 2, Abdulla 5/3, Danielsson 1, Stockschläder 3.
Edző: Andre Fuhr
Kiállítások: 2, illetve 4 perc
Hétméteresek: 5/4, illetve 5/3

A hazaiaktól Fodor Csenge, Anne Mette Hansen és Veronica Kristiansen, míg a vendégektől Kelly Dulfer, Inger Smits és Delaila Amega nem állt az edzők rendelkezésére. A vírushelyzet miatt a hetedik és a nyolcadik forduló mérkőzését is Győrött rendezték, a pénteki idegenbeli meccsen a győriek tíz góllal (34-24) győztek.
A németek kezdték a találkozót és az első támadásukból Vollebregt vette be Solberg kapuját. A nyolcadik percben már időt kértek a vendégek, ekkor négy góllal vezetett az ETO (5-1), pedig Görbicz és Guttiérez is büntetőt hibázott. Az időkérés nem sikerült, a hazaiak beálló elleni védekezése jól működött, Solberg több lövést is hárított, elöl pedig szinte mindenből gól született. A félidő közepén már hét gól volt a győri előny (10-3). A huszadik percben 13-4 állt az eredményjelzőn. Már számolásra készült a győri tábor, de hat perc alatt öt gólra csökkentett hátrányát a Dortmund (15-10). A hajrában aztán ismét a hazaiak domináltak, kilenc gólos előnnyel térhettek pihenőre.
Szünet után ott folytatta az ETO, ahol az első félidő végén befejezte, gyors gólokkal már a 33. percben összejött a „közte tíz” (22-12), de nem állt le a csapat, folyamatosan növelte előnyét, Görbicz harmadik értékesített büntetőjével már tizennégy gól volt a hazai előny. A biztos két pont tudatában fellazult a védekezés, a németek többször is meg tudták játszani a beállót és szélről is eredményesek voltak. Az utolsó két percben két gólt lőtt emberelőnyből az ETO, így a hazai mérkőzést is magabiztosan nyerte.