Tízgólos siker idegenben


Majdnem húsz percig bírta a Dortmund. 

BV Borussia 09 Dortmund – Győri Audi ETO KC 24-34 (11-19)
Audi Aréna Győr, 987 néző. Vezette: Vranes, Wenninger (osztrákok)
BVB: Roch – Vollebregt, Danielsson, van Zijl 5, Freriks 3, Grijseels 4/2, Gutiérrez 6/1.
Cs.: Duijndam, Ten Holte – Bleckmann 3, Stockschläder, Rode 1, Abdulla 2.
Edző: Andre Fuhr
ETO: Leynaud 1 – Faluvégi, Kurtovic 1, Oftedal 6, Brattset Dale 2, Amorim 7, Görbicz 5/4.
Cs.: Solberg, Glauser – Lukács 2, Kürthi 1, Nze Minko 5, Edwige 4, Csekő, Puhalák.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 8, illetve 2 perc
Hétméteresek: 6/3, illetve 5/4

A vírushelyzet miatt a Bajnokok Ligája 7. és 8. fordulójában a Borussia Dortmund elleni találkozóknak az Audi Aréna Győr ad otthont. A magyar egészségügyi előírásokat betartva eléggé foghíjas nézőtér várta a csapatokat. Az első mérkőzésen a sárga-feketén voltak a pályaválasztók, így kissé szokatlanul a győriek léptek először a pályára a bemutatáskor. 
Oftedal lőtte az első gólt, majd Kurtovic talált be a német kapuba. Hat perc elteltével már négy góllal vezetett az ETO, de a Dortmund a félidő közepéig egy gólra felzárkózott (7-8). A vendégek legtöbb támadásukat középről fejezték be, de Roch nem sokszor találkozott a labdával, így az ETO fokozatosan növelte előnyét, emberelőnyből még Leynaud is betalált. Sajnos a beálló körüli védekezés megint nem működött rendesen, de ettől függetlenül is nyolc gólos vendégelőnnyel tértek pihenőre a csapatok.
Hosszú kihagyást követően Puhalák érkezett a vendégek bal oldalára. Két gyors góllal nyitotta a második félidőt a Dortmund, ám ezt követően Solberg védéseinek köszönhetően nyílt az olló és a negyvenedik percben Oftedal kettőszázadik zöld-fehérben lőtt BL találatával össze is jött a „közte tíz” (15-25). A németek továbbra is beállóból és szélről voltak eredményesek, de nyolc gólnál kisebb különbséget már nem értek el. Az utolsó tíz percben pályára lépett Kürthi is, aki rögtön góllal nyitott. A hajrában már csak a gólkülönbség volt kérdéses, a győriek győzelmét nem fenyegette semmi.