Szünet utáni fordítás


Folytatódik a veretlenségi sorozat. 

Győri Audi ETO KC – SCM Ramnicu Valcea 38-31 (15-17)
Győr, 2257 néző. Vezette: Rozhkov, Novikov (ukránok)
ETO: Leynaud – Lukács 8, Kristiansen 6, Brattset Dale 3, Amorim 1, Oftedal 2, Görbicz 4/4.
Cs.: Solberg – Faluvégi, Kurtovic, Nze Minko 10, Edwige, Hansen 2, Fodor 2.
Edző: Danyi Gábor
SCM: Batinovic – Lopez Herrero 2, Gonzalez Alvarez 8, Liscevic 3, Aardahl 1, Minevskaja 3/2, Florica 1.
Cs.: Ciuca, Hosu – Norgaard Osterballe 3/1, Trifunovic 2, Nikolic 2, Fernandez Fraga, Dascalete, Elghaoui 6, Marin.
Edző: Florentin Pera
Kiállítások: 4, illetve 8 perc
Hétméteresek: 4/4, illetve 4/3

A vendégek az első támadásukból gólt lőttek, amire Lukács válaszolt. A hazaiak rengeteg helyzetet elhibáztak, ráadásul a védekezésük sem állt össze, a két volt győri játékos – Gonzalez Alvarez és Elghaoui – rendre betalált a győri kapuba. Az ETO csak az egyenlítésig jutott, mert mindig becsúszott egy-egy hiba, és az ellentámadásból a románok szereztek gólt. A félidő közepén egy góllal vezetett a Valcea (7-8). Kellett még három vendégtalálat, hogy győri időkérés következzen (19. perc: 7-11). Úgy tűnt, segített a rövid pihenő (11-12), de a román edző is belenyúlt a játékba, és továbbra sem engedték át a vezetést a hazaiaknak. A szünetben két gól volt a vendégcsapat előnye.
A második harminc percre egy teljesen más győri csapat érkezett vissza. Lukács és Nze Minko góljaival gyorsan összejött az egyenlítés, majd a jó védekezésnek köszönhetően többször is sikerült labdát szerezni, abból könnyű gólokat lőni. Hat perc elteltével időt is kért Pera (22-19), de nem sikerült a feltámadás. Nze Minko támadásban és védekezésben is élen járt, a játékrész közepén Görbicz büntetőjével pedig már kilenc gól volt a hazaiak előnye (30-21). A „közte tíz” Kristiansen találat jelentette, ez volt a norvég játékos századik BL-gólja zöld-fehérben (51. perc: 33-23). Az utolsó tíz percben Hansen kétszer is betalált a román kapuba. A hajrában egy kicsit faragott hátrányából a Valcea, de az ETO újabb győzelmét nem veszélyeztették.

A Győri Audi ETO KC egy felejthető első félidőt követően a második harminc percben mind támadásban, mind védekezésben összeszedte magát, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyerte a mérkőzést.