Magabiztos győzelem


Jelenleg csoportelső az ETO. 

Győri Audi ETO KC – Odense Handbold 32-25 (16-11)
Audi Aréna Győr, 2631 néző. V: Nastase, Stancu (románok)
ETO: Solberg – Faluvégi 2, Kristiansen 7/5, Brattset Dale 3, Amorim 3, Oftedal 3, Görbicz 4/1.
Cs.: Leynaud – Lukács 2, Kurtovic, Nze Minko 6, Edwige 1, Hansen 1, Fodor.
Edző: Danyi Gábor
Odense: Wester – Da Silva Quintino 4, De La Cour, Hagesö 2, Iversen 2, Abbingh 7/3, Kyndboel 2. 
Cs.: Reinhardt – Wallén 1, Larsen, Groot 4, Hald 2, Aambakk 1, Ikehara, Johansen, Höjlund. 
Edző: Ulrik Kirkely
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 3/3

Aki az elmúlt évek győri kézilabdáját ismeri, annak nem lehetett véletlen, hogy a pályára befutó játékosok között a jelenleg az Odense csapatát erősítő Nycke Groot kapta a legnagyobb tapsot.
Bár a vendégek kezdték a meccset, Faluvégi szerezte az első találatot, de a másik jobbszélső, Da Silva Quintino gyorsan válaszolt. A negyedik perc végén büntetőhöz jutott az ETO, amit Görbicz Anita értékesítette, ezzel megszerezte ezredik gólját a legrangosabb kupában. A dánok brazil jobbszélsője ellen nem volt ellenszer, Ő tartotta meccsben a csapatát. A félidő közepén két gól volt a győriek előnye (7-5). A hazaiak edzője időt kért, csapata pedig négy gólra növelte előnyét. Időt kértek a dánok is, és hét mezőnyjátékossal folytatták a meccset. Ez a húzásuk nem jött be, a friss győri játékosok is hozzá tudtak tenni a meccshez, így a szünetben öt gól volt a zöld-fehérek előnye.
A második harminc percet a továbbra is remek formában lévő Kristiansen gólja nyitotta. A be-becsúszó hibák ellenére a vendégek csak két góllal kerültek közelebb ellenfelükhöz, ráadásul kettős emberelőnyüket sem tudták kihasználni. Groot találatával ismét csak négy volt a győri előny (39. perc: 22-18), de Nze Minko, Hansen és Görbicz megnyugtatta a győri szurkolókat, a félidő közepén hat góllal ment az ETO (25-19). Az Odense még egyszer fel tudott zárkózni négy gólra, de ezt követően nyílt az olló, a győriek fokozatosan növelték előnyüket és magabiztosan gyűjtötték be a két pontot.