Igazságos döntetlen


Pontot vesztett/szerzett az Audi ETO KC. 

CSKA – Győri Audi ETO KC 27-27 (14-14)
Moszkva, Dinamo Sportpalota 526 néző. Vezette: Igor Covalciuc, Alexei Covalciuc (moldávok)
CSKA: Sedoykina –  Sudakova 2, Skorobogatchenko 3, Dmitrieva 5, Heindahl 1, Mikhaylichenko 7/2, Gorshkova.
Cs.: Masson de Souza – Zhilinskaite, Gorshenina 2, Vedekhina 3, Markova, Chigirinova, Ilina 1, Illarionova, Ristovska 3/2.
Edző: Jan Leslie Lund
ETO: Leynaud – Görbicz 5/1, Amorim 4, Oftedal 5, Brattset Dale 2, Kristiansen 7/4, Lukács 6.
Cs.: Glauser, Solberg – Fodor, Hansen 1, Nze Minko, Edwige, Kurtovic.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 4, illetve 8 perc
Hétméteresek: 4/4, illetve 6/5

A címvédő vendégek kezdték a mérkőzést, de Sudakova révén a CSKA szerzett vezetést. Amorim kiállítása alatt Görbicz találatával fordított az ETO, de nagyobb előnyt nem sikerült összehozni. A két csapat fej-fej mellett haladt, a félidő közepén 8-8 állt az eredményjelzőn. Ezt követően Kristiansen és Amorim góljával megléptek a győriek, de két rontott lövés után egyenlíteni tudtak a hazaiak (23. perc: 12-12). A hajrá is kiegyenlített játékot hozott, így előny nélkül térhettek pihenőre a csapatok.
A második harminc perc első gólját Lukács szerezte, de gyorsan fordítottak a hazaiak. Kristiansen és Lukács góljaival újra a zöld-fehéreknél volt az előny. A CSKA egyenlített, az ETO egy góllal vezetett, ez volt a minta a félidő közepéig (20-21). Oftedal kiállítása alatt Nze Minko és Hansen hibáit kihasználva három gólt lőttek az oroszok. Lukács szépített, majd Amorim kapott két perces büntetést. A moszkvaiak nem hibáztak és az 53. percben Ilina góljával már három góllal vezettek (26-23). Leynaud sokadik védését követően Hansen talált be Sedoykina kapujába, majd Oftedal egy gólra csökkentette a hátrányt, ráadásul Lukács találatával megint egál volt (56. perc: 26-26). A hajrában ismét a győri kapus remekelt, de Amorim technikai hibát vétett, Dmitrieva pedig büntetett. Három másodperccel a vége előtt Görbicz a kapus lábai között pörgette be az egy pontot jelentő találatot.

A mérkőzés legjobbja Amandine Suzanne Monique Leynaud volt.

A Győri Audi ETO KC döntetlent ért el az újonc CSKA otthonában, de vélhetően nem sok csapat fog ponttal távozni az orosz fővárosből.