A két pont dicsérhető


Sok szurkolóban sok a kérdőjel! 

Győri Audi ETO KC – Kisvárda Master Good SE 33-20 (18-8)
Audi Aréna, 1837 néző. Vezette: Őri, Pozdena.
ETO: Solberg – Fodor 2, Amorim 3, Oftedal 6, Brattset 2, Kristiansen 4/2, Lukács 3.
Cs.: Glauser 1, Leynaud – Csekő, Hansen 2, Nze Minko 3, Edwige, Kurtovic 5/3, Faluvégi 2.
Edző: Danyi Gábor
Kisvárda: Pásztor – Udvardi 2, Karnik 3, Bouti, Siska 1, Dombi L. 4, Milosevic 3. 
Cs.: Mátéfi, Kondasova – Mihálffy 6, Soltész 1, Dombi K., Balogh .
Edző: Bakó Botond
Kiállítások: 4, illetve 10 perc
Hétméteresek: 6/5, illetve 2/0

A hazaiak kezdték a mérkőzést és az első támadásukból Brattset gólt is lőtt. Lukács és Oftedal góljai után a nyolcadik percben Milosevic szerezte a vendégek első találatát. A pattogós védekezésnek, Solberg védéseinek és a viszonylag jó helyzetkihasználásnak köszönhetően a huszadik percben már „közte tíz” volt (15-5). A középső négyes cseréjét követően visszaesett a győriek játéka, eladott labdák, technikai hibák jöttek elő, így a két csapat közti különbség nem változott.
A második harminc percben az Amorim, Oftedal, Brattset, Kurtovic belső négyes kezdett a hazaiaknál, és a játék képe is visszatért az első húsz percben látottakhoz. Dombi Katalin kiállítása alatt Glauser megszerezte első győri gólját (37. perc: 25-11). A győriek már kínai figurával is próbálkoztak, de Amorim húzása éppen elkerülte a kaput. A félidő közepén Lukács pihenője alatt Dombi Luca lőtt gólt, ráadásul a győri „sorcserét” követően ismét befagyott a csapatok közti különbség. Bakó Botond az utolsó tíz percben megpróbálkozott a hét a hat elleni játékkal, de két üres kapus gól után lemondott ennek a folytatásáról. Az utolsó percben Kurtovic büntető hibázott, a Kisvárda pedig az utolsó előtti másodpercben lőtt góllal szépített.

A Győri Audi ETO KC második bajnoki mérkőzését is megnyerte. Bár a védekezés jobb volt az Érd ellen mutatottnál, a technikai hiba is kevesebb lettt, de ma is nagyon látszott, hogy a „B” sor szinte egyenrangú volt a jóval gyengébb képességű ellenfelével. Ez nem igazán bíztató a BL-meccsekkel tűzdelt nagyon sűrű őszi idényre nézve.