Sorsolt az EHF


Viszonylag könnyebb csoportban a Győri Audi ETO KC.

Ma Bécsben kisorsolták a DELO WOMEN’S EHF Bajnokok Ligája 2020-2021-es szezonjának csoportjait.
Hat ország (Magyarország, Franciaország, Németország, Oroszország, Románia és Dánia) két-két csapata került a főtáblára, így ők alapból nem kerülhettek azonos csoportba.
Az első kalapból a címvédő Győri Audi ETO KC a „B” csoport 2. pozíciójába, az orosz Roston-Don az „A” csoport 2. pozíciójába, a francia Metz Handball az „A” csoport 1. pozíciójába, míg a román SCM Ramnicu Valcea a „B” csoport 1. pozíciójába került.
Ezt követően a második kalap csapatait sorsolták. A dán Team Esbjerg az „A” csoport 4. pozíciójába, a norvég Vipers Kristiansand az „A” csoport 3. pozíciójába, a montenegrói Buducnost a „B” csoport 3. pozíciójába, a német Borussia Dortmund a „B” csoport 4. pozíciójába kapott besorolást.
A harmadik kalapból az FTC-Rail Cargo Hungaria az „A” csoport 5., az orosz CSKA a „B” csoport 5., a francia Brest Bretagne Handball a „B” csoport 6., míg a román CSM Bucuresti az „A” csoport 6. tagja lett.
A negyedik kalap csapatai közül a dán Odense Handbold a „B” jelű csoportba, az SG BBM Bietigheim az „A” jelű csoportba kapott automatikus besorolást. A végén a szlovén RK Krim Mercator az „A” jelű nyolcasba, míg a horvát HC Podravka Vegeta a „B” jelű nyolcasba került.
A szezon a tervek szerint szeptember második hétvégéjén (09.12-13.) kezdődik.
A csoportok első két helyezettje automatikusan a nyolc közé került a 3-6. helyezettek nyolcaddöntőt játszanak majd.

A komplett csoportbeosztások:

"A" csoport   "B" csoport
Metz Handball 1. SCM Ramnicu Valcea
Rostov-Don 2. Győri Audi ETO KC
Vipers Kristiansand 3. Buducnost
Team Esbjerg 4. Borussia Dortmund
FTC-Rail Cargo Hungaria 5. CSKA
CSM Bucuresti 6. Brest Bretagne Handball
SG BBM Bietigheim 7. Odense Handbold
RK Krim Mercator 8. HC Podravka Vegeta