Két pont, de hogyan?!


Csoportelső az Audi ETO KC. 

Buducnost Podgorica – Győri Audi ETO KC 27-28 (17-12)
Podgorica, 3100 néző. Vezette: Ilieva, Karbeska (észak-macedónok)
Budu: Sando – Radicevic 7/3, Lazovic 6, Raicevic 6, Brnovic, Jaukovic 2, Mehmedovic 4.
Cs.: Vujisic – Pletikosic 1, Vujovic, Dzaferovic, Godec, Bulatovic, Ramusovic 1, Kadovic.
Edző: Dragan Adzic
ETO: Leynaud –Bódi, Bulatovic 8, Edwige, Amorim 4, Oftedal 4, Puhalák 1.
Cs.: Kiss, Grimsbö – Faluvégi 2, Kurtovic, Nze Minko 1, Brattset 1, Kristiansen 2, Hansen 1, Fodor 4.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 4, illetve 2 perc
Hétméteresek: 3/3, illetve 2/0

Még szinte haza sem értek a győri szurkolók, alig száradtak meg a szurkolói pólók, már indulhattak is Podgoricába. A Győri Audi ETO KC legutóbb 2018. január 26-án szenvedett vereséget a legjobbak között és a csapat most is két pontért utazott el.
A hazaiak kezdték a mérkőzést és Jaukovic góljával meg is szerezték a vezetést. Bulatovic két átlövéssel válaszolt és hosszú percekig váltott vezetéssel zajlott a meccs. Sajnos Kurtovic kimaradt büntetőjét követően a játékrész felénél Pletikosic lőtt gól, ezzel kettővel vezetett a Budu (8-6). A győri védekezés – főleg középen – nem igazán működött jól, így a hazaiak a 22. percben már öt góllal vezettek (13-8). Bulatovic és Amorim góljaival kettőre zárkózott az ETO, de a hajrá nem jött össze, tetemes volt a vendégek hátránya.
A második játékrészben Bódi és Puhalák helyett jött Faluvégi és Fodor. Utóbbi hiába lőtt két szép gólt, Radicevic találataival már hatra nőtt a különbség (39. perc: 22-16). A győri időkérést követően Faluvégi lőtt szép gólt, de a felzárkózáshoz ismét Bulatovic bombái kellettek (49. perc: 25-22). A hazaiak kezdtek fáradni, Jaukovic, Radicevic és Mehmedovic is többször hibázott, a két győri szélső és Oftedal góljaival pedig már a zöld-fehéreknél volt az előny. Természetesen ehhez kellett Kiss Éva teljesítménye is, aki 50 százalékos teljesítménnyel zárta a találkozót. Két perccel a vége előtt Radicevic még egyenlített, de Oftedal megszerezte a győztes gólt.

A Győri Audi ETO KC hatalmas küzdelemben nyerte meg a Podgorica elleni mérkőzést és ezzel a csoportjában az élen végzett. DE ekkora hátrányokat a hátralévő találkozókon büntetlenül nem szabad összeszedni!