Újabb győztes meccs


egyre több kérdőjellel! 

Győri Audi ETO KC – DHK Baník Most 35-29 (22-18)
Audi Aréna Győr, 5179 néző. Vezette: Prastalo, Balvan (bosnyákok)
ETO: Kiss – Faluvégi 1, Bulatovic 6, Nze Minko 8, Brattset 6, Oftedal 7, Görbicz 1.
Cs.: Leynaud – Knedlíková 2, Bódi, Kurtovic, Edwige 1, Hansen 1/1, Puhalák, Fodor 2.
Edző: Danyi Gábor
DHK: Müllnerová – Zachová 4/1, K. Kostelná 3, Mikulásková 1, Borovska 3, Sustková 3, Mikulcík 2.
Cs.: Bezpalcová – A. Kostelná 3, Manáková 4, Dvoráková 2, Jungová, Strísková 3, Eksteinová, Poláková 1, Sípová.
Edző: Ondrej Václavek
Kiállítások: 2, illetve 2 perc
Hétméteresek: 1/1, illetve 2/1

A hazaiak már csoportgyőztesként várták a zárófordulót, míg a vendégek csak a győzelemmel juthattak volna tovább a középdöntőbe. Az első percek kapkodását követően a cseh bajnok szerezte meg az első találatot és tíz percig őrizték is előnyüket. A győriek Nze Minko góljával vették át a vezetést (6-5), de a játékrész közepén is csak három gól volt az előnyük (11-8). A csehek hosszú lefolyású támadásokat vezettek és jó százalékkal használták ki a győri védők hibáit. A hazaiaknál az Oftedal-Nze Minko-Bulatovic trió vitte hátán a csapatot, a másik kapu előtt megoszlottak a találatok. 
A második játékrész elején Brattset és Fodor is góllal segítette csapatát, így kilenc perc után már hét gól volt a győri előny (27-20). A hazaiak pontatlan lövésekkel, a vendégek technikai hibákkal „színesítették” a félidő középső harmadát. A cseh időkérést követően (51. perc) a Fekete Angyalok mindent egy lapra tettek fel, három góllal csökkentették hátrányukat, de közelebb nem tudtak kerülni ellenfelükhöz.

A Győri Audi ETO KC nagyon rossz védekezéssel és ehhez kapcsolódó gyenge kapusteljesítménnyel megnyerte a hatodik Bajnokok Ligája mérkőzését a rendkívül szimpatikus DHK Baník Most csapata ellen. A győriek a középdöntőt nyolc ponttal a csoport éléről kezdik az ugyancsak nyolc pontos Brest Bretagne Handball, a négy pontos Buducnost Podgorica, a két pontos RK Krim Mercator és IK Sävehof, valamint a pont nélküli CSM Ramnicu Valcea előtt.

Sajnos ezen a mérkőzésen is nagyon sok kérdés merült fel a szurkolókban a játékkal kapcsolatban… sad