Ez sima volt


Az elején bealudt a DVSC. 

Győri Audi ETO KC – DVSC SCHAEFFLER 36-28 (20-13)
Győr, 3479 néző. Vezette: Medve, Südi. (Hová tűnt Herczeg Péter?? vele jobb volt…)
ETO: Leynaud – Puhalák 2, Hansen 6, Oftedal 8, Brattset 1, Nze Minko 7, Knedlíková 3.
Cs.: Kiss – Fodor 2, Görbicz 2, Edwige 1, Kurtovic 1/1, Bulatovic 1, Bódi 2, Faluvégi.
Edző: Danyi Gábor
DVSC: Triffa, Oguntoye, Szabó – Varsányi 1, Poczetnyik, Tóvizi 2, Vantara-Kelemen 3, Bordás 3, Bulath 2/2, Karsten 2, Kovács 4, Vámos 4, Borgyos, Petrus, Arany 3, Despotovic 4.
Edző: Köstner Vilmos
Kiállítások: 8, illetve 4 perc
Hétméteresek: 5/1, illetve 3/2
Amorim nélkül vágott neki az év utolsó győri bajnoki mérkőzésének az ETO és már az első támadásban Hansen góljával megszerezte a vezetést. Leynaud védéseinek és Knedlíková góljainak köszönhetően a hatodik percben 7-0 állt az eredményjelzőn. A félidő közepén az első kimaradt győri büntetőt követően Vantara-Kelemen öt gólra csökkentette a DVSC hátrányát (12-7). Hat perc alatt Triffa három (!) újabb büntetőt hárított, de így sem csökkent a győri előny. A hajrában ismét Leynaud remekelt, elöl pedig Oftedal hozta a szokásos formáját, így szünetben hét góllal vezetett az ETO.
A második játékrészben Kiss ott folytatta, ahogy Leynaud befejezte. Fodor két szép gólt lőtt Oguntoye kapujába és Bulatovic is feliratkozott a góllövők közé. Többször lehetett volna „közte tíz”, de a vendégek a hosszú támadásaik végén valahogy mindig találtak egy-egy gólt. Az ötödik büntetőt Kurtovic végre értékesítette. A rontott győri lövéseket és a technikai hibákat a Loki jól kihasználta, így a félidő közepére öt gólra csökkent a hátrányuk (28-23). A biztos győri előny tudatában Köstner Vilmos pihentette a rutinosabb játékosait, de így is jól tartotta magát a fiatal sor. A hajrában Nze Minko villant kétszer, simává téve a mérkőzést.
A Győri Audi ETO KC tizedik bajnoki mérkőzését is megnyerte, így a tabella éléről várhatja a Karácsony utáni folytatást.