Újabb két pont a zsebben


Bulatovic visszatért! 

IK Sävehof – Győri Audi ETO KC 27-36 (12-19)
Partille, 1592 néző. Vezette: Nastase, Stancu (románok)
IK: Börjesson – Lindberg, Dano 7, Lundbäck 8/2, Forsberg, Lagerbon 7/2, Mortensen 2.
Cs.: Kroon-Andersson – Petterson, Karlsson, Nilsson 3, Krönell, Örtorp, Cardell, Lindberg Bloom.
Edző: Rasmus Overby
ETO: Kiss – Bódi 1, Hansen 4, Nze Minko 6, Amorim 3, Brattset 4, Fodor 1.
Cs.: Leynaud – Faluvégi 1, Knedlíková, Bulatovic 5, Kurtovic 1, Oftedal 7, Brattset 4, Edwige 2, Görbicz 1/1, Puhalák.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 4, illetve 4 perc
Hétméteresek: 5/4, illetve 2/1

Míg a vendégszektor a Magyarországról érkezettekkel és a Svédországban élő magyarokkal szinte teljesen megtelt, a csarnok többi része eléggé foghíjas képet mutatott.
A hazaiak kezdték a találkozót, de az első gól csak az ötödik perc végén született meg. Sok hiba jellemezte mindkét csapat játékát, ebből a győriek ébredtek előbb és a félidő közepéig két gólos vezetést hoztak össze (5-7). A vendégek próbáltak szép játékot bemutatni a szurkolóiknak, többször sikerült is egy-egy tapsot érdemlő megoldást összehozni. A félidő végére hétgólosra nőtt a vendégek előnye.
A második játékrész bár két rontott győri lövéssel indult, a negyedik percben már „közte tíz” volt (12-22). Elsősorban Brattset és Hansen volt ebben az időszakban eredményes. A másik oldalon Dano nyújtott kiemelkedő teljesítményt, de Lundbäck és Lagerbon is sokszor lőtte át a gyengén védekező győrieket. A félidő közepén továbbra is tíz gól volt a két csapat közti különbség (20-30). Ezt követően egy hatperces (!) győri gólcsend következett, de a vendéglátók támadásai sem sikerültek. Aztán ismét érkezett Bulatovic, aki további három átlövéssel növelte a góljai számát, így sokak szerint a mérkőzés legjobb győri játékosa volt. Bízunk benne, hogy ezt a lövőformáját tartani is fogja.

A már csoportelső Győri Audi ETO KC könnyedén szerezte meg az idei ötödik Bajnokok Ligája mérkőzésén is a két pontot.