Szerencsés tizenhármas


A Dunaújváros is kipipálva. 

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia – Győri Audi ETO KC 21-34 (12-17)
Szekszárd, 800 néző. Vezette: Kovács-Sebők, Réti.
DKKA: Csapó – Grosch 2, Szekerczés 5/2, Sirián 2, Nick, Bouti 1.
Cs.: Stojak – Szalai 6, Molnár 1, Triscsuk 1, Cavlovic 2, Ferenczy, Mihály 1, Jovovity, Kazai, Braun.
Edző: György László
ETO: Leynaud – Faluvégi 1, Hansen 6/1, Brattset 1, Amorim 2, Oftedal 8/1, Fodor 3.
Cs.: Kiss – Knedlíková 3, Bódi, Bulatovic 3, Kurtovic, Edwige, Nze Minko 6/1, Puhalák 1.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 4, illetve 8 perc
Hétméteresek: 5/2, illetve 3/3

A dunaújvárosi csarnok felújítása miatt Szekszárdon rendezték a mérkőzést. Bár a vendégszektorban sok piros karszalagos is volt, a győri tábor végig buzdította kedvenceit. 
Jól kezdett az ETO, az ötödik percben már 0-3 állt az eredményjelzőn. A hazaiak még egy gólra felzárkóztak, de aztán kezdett nőni az olló, a győriek fokozatosan növelték előnyüket. A félidő közepén Szekerczés büntetőjével négy gólra faragta hátrányát a Kohász. Leynaud többször találkozott a labdával, de a másik kapuban Csapó is remek napot fogott ki. Szünet előtt még Molnár lőtt egy gólt.
A második játékrész elején az ETO megmutatta, hogy ez a mérkőzés simább lesz, mint az előző években rendezett találkozók, két perc alatt három gólt lőttek és a negyvenedik percben Hansen büntetőjét követően már számolhatott is a győri tábor (15-25). A hazaiak mindent megtettek, hogy tíz alá kapaszkodjanak, de Kiss Éva lehúzta a roló, elöl pedig már a taktikai figurákat gyakorolták társai. 
A Győri Audi ETO KC magabiztosan nyerte meg nyolcadik bajnokiját is, így továbbra is pontveszteség nélkül áll a tabella élén.