Lényeg a két pont


Győzelem Ljubljanában is. 

RK Krim Mercator – Győri Audi ETO KC 21-33 (9-13)
Ljubljana, 1500 néző. Vezette: Christidi, Papamattheou (görögök)
Krim: Mamic – Kojic 1, Varagic 5/2, Zulic 5, Klemencic 4, van Kreij 1, Baric 3.
Cs.: Vojnovic – Zabjek, Snopova, Vucko, Juric, Cerovak 2, Bon Brzin, Abina, Polajnar Vesligaj
Edző: Uros Bregar
ETO: Kiss – Bódi 1, Hansen 5/1, Brattset 2, Amorim 7, Oftedal 4, Fodor 1.
Cs.: Leynaud – Knedlíková 1, Faluvégi 1, Bulatovic 2, Kurtovic 1/1, Nze Minko 6, Edwige 1, Puhalák 1.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 6, illetve 4 perc
Hétméteresek: 4/2, illetve 3/2

Közel háromszáz győri szurkoló kísérte el csapatát a szlovén fővárosba. A Krim kezdte a meccset, ám első támadásukat elhibázták, így az első gól Amorim nevéhez fűződik. Az ETO uralta a játékot, de a technikai hibák és a rontott lövések után a hazaiak hosszú támadásaik végén egy gólra felzárkóztak (11. perc: 3-4). Ezt követően Kiss Éva védéseinek és a pontosabb támadójátéknak köszönhetően a győriek fokozatosan növelték előnyüket és Bulatovic találatával már öt góllal is vezettek (23. perc: 6-11). A hajrában a szlovénok egy gólt lefaragtak hátrányukból, de így is biztos vendégelőnnyel tértek pihenőre a csapatok.
A második játékrész első felében a hazaiak leginkább beállóból érték el a góljaikat. (Már megint nem működött rendesen a beálló környék védekezés!?) Bár a vendégek előnye tovább nőtt, sok volt a hiba mind támadásban, mind védekezésben is. A Krim szinte minden támadása passzív jelzésnél zárult, többször góllal. Hét perccel a mérkőzés vége előtt hatalmas taps közepette Amanda Kurtovic érkezett egy büntetőre. A sikeres végrehajtást követően óriási volt az öröm a pályán és a kispadon lévő játékosoknál. Egy perccel később aztán számolhatott a győri tábor (55. perc: 18-28). Bár a hazaiak visszajöttek kilenc gólra, az utolsó két gól Nze Minko szemfüles labdaszerzései után következtek.
A Győri Audi ETO KC újabb nagy különbségű győzelemmel szerezte meg a következő két pontját, így továbbra is magabiztosan vezeti csoportját.