Túl a nyitányon


Győzelemmel kezdett az Audi ETO. 

Győri Audi ETO KC – IK Sävehof 35-23 (17-11)
Audi Aréna Győr, 5127 néző. Vezette: Pinar Ünlü Hatipoglu, Mehtap Simsek (törökök)
ETO: Kiss – Knedlíková 3, Brattset 5, Amorim 5, Edwige 1, Nze Minko 4, Fodor 2.
Cs.: Leynaud – Faluvégi 1, Bódi 3, Bulatovic, Oftedal 4/2, Hansen 5/1, Puhalák 2.
Edző: Danyi Gábor
IK: Börjesson, Kroon Andersson – Cardell, Mortensen 5, Forsberg 5, Örtrop 1, Lundbäck 1, Petterson 2, Dano 4, Lundell, Lindberg 2, Nilsson, Lagerbon 3/1.
Edző: Rasmus Overby
Kiállítások: 2 perc (Bulatovic), illetve 8 perc
Hétméteresek: 3/3, illetve 1/1
A svédek kezdték a találkozót, de Kiss védését követően Amorim lőtte a szezon első BL-gólját. Aztán Brattset kapta el a fonalat, harmadik találatát követően jött is a vendégek időkérése (6. perc: 4-0). Fodor gólja után sikerült a vendégeknek szépíteni, aztán a győri rontott lövéseket kihasználva két gólra felzárkózni (14. perc: 7-5). Hat perc múlva ismét öt gól volt a győri előny (20. perc: 11-6), ráadásul a félidőt Oftedal büntetőből szerzett gólja zárta.
A második harminc percet emberelőnyben kezdte a hazai csapat, de nem sikerült gólt szerezniük. A 37. perc elején összejött a „közte tíz” (22-12), de a svédek egyetlen pillanatra sem adták fel, a hosszú támadásaikat szinte mindig góllal zárták, bár hét gólnál közelebbre nem kerültek ellenfelükhöz. A két játékvezető nagyvonalúan fújdogált, a vendégek edzője sárga lapot is kapott. A mérkőzés végére alaposan elfáradtak a sárga-feketék, így az ETO győzelmét nem veszélyeztette semmi. A találkozó utolsó gólját Hansen szerezte.

A csoport másik mérkőzésén nem kis meglepetésre a selejtezőből feljutott DHK Baník Most két góllal (31-29) győzött az RK Krim Mercator otthonában!