Négy nap múlva BL!


Mindenki tudja ezt? 

Győri Audi ETO KC – MTK Budapest 38-21 (18-15)
Audi Aréna Győr, 2279 néző. Vezette: Földesi, Halász.
ETO: Leynaud – Bódi, Nze Minko 6, Oftedal 5/1, Brattset 3, Amorim 4, Puhalák 2.
Cs.: Kiss, Németh – Faluvégi 1, Knedlíková 3, Kürthi, Edwige 3, Hansen 8/2, Fodor 3.
Edző: Danyi Gábor
MTK: Suba – Dávid-Azari 3, Mihálffy, Tóth 7/3, Dakos 5, Szöllősi-Zácsik, Fekete 2.
Cs.: Győri – Szabados 2, Horváth 1, Gerháth 1, Sziráki, Sallai, Juhász, Ferenczi, Pál.
Edző: Vladimir Golovin
Kiállítások: 2, illetve 8 perc + Mihálffy kizárás
Hétméteresek: 3/3, illetve 3/3
Bár a hazaiak szerezték az első két gólt, az MTK megilletődés nélkül játszott és rendre kihasználta a győri hibákat és a hatodik percben két góllal vezetett (2-4). Az ETO emberelőnyből egyenlített, de ezt követően ismét a vendégek voltak eredményesek, már négy gól volt az előnyük (13. perc: 5-9). Jött is a győri időkérés! Leynaud védéseit követően két góllal sikerült csökkenteni a különbséget, így Golovin tette le az időkérő táblát. A játékrész közepén Mihálffy szabálytalankodott Brattsettel szemben, villant a piros lap. Az emberelőnyt három góllal zárta az ETO, ismét vezettek a hazaiak (18. perc: 11-10). Suba védéseinek köszönhetően csak három gól volt szünetben a győri előny.
A második harminc percben Kiss Éva húzta le a rolót, a fővárosiak csak a 42. percben szerezték első találatukat, ekkor nyolc gólra zárkóztak fel (24-16). A következő öt perc kiegyenlített játékot hozott (47. perc: 28-20), ám ezt követően a vendégek teljesen elfáradtak, több mint tíz percig csak győri gólt láthatott a közönség. Az utolsó percben Gerháth szerezte a kék-fehérek huszonegyedik találatát, majd Fodor állította be a végeredményt.

A Győri Audi ETO KC megnyerte a nyolcadik fordulóból előrehozott bajnoki találkozót, de a mutatott teljesítményen nem látszott, hogy vasárnap már a Bajnokok Ligája első találkozója következik.