Kiszenvedett győzelem


Sok munka van még… 

Győri Audi ETO KC – Siófok KC 27-24 (17-13)
Audi Aréna Győr, 4874 néző.
Vezette: Bíró, Kiss (botrányosan)
ETO: Leynaud – Puhalák, Hansen 6, Oftedal 2, Brattset 4, Nze Minko 5, Bódi 2.
Cs.: Kiss, Németh – Görbicz 2/1, Fodor, Kristiansen, Farkas, Edwige 2, Bulatovic 3, Faluvégi 1.
Edző: Danyi Gábor
SKC: Solberg – Aoustin 7/1, Kobetic 3, Niombla 3, Jezic 5, Tomori 4, Böhme 2.
Cs.: Szikora – Drabik, Janjusevic, Mazák-Németh, Such, Hársfalvi, Lapos, Wald.
Edző: Tor Odvar Moen
Kiállítások: 2, illetve 6 perc
Hétméteresek: 3/1, illetve 4/1

A nemzetközi Szuper-kupának is beillő bajnoki nyitányon Hansen gyors góljával szerzett vezetést az ETO, majd Jezic gyorsan egyenlített. Hansen ellenállhatatlan volt, aztán Oftedal is csatlakozott a hazai gólszerzőkhöz, így tíz perc után időt is kért a vendégek edzője (7-3). A győriek tartották 3-4 gólos előnyüket, a siófokiak büntetőből sem találtak be Leynaud kapujába. Hat perccel a félidő vége előtt Bulatovic góljával ötre nőtt a különbség, de a remekül védő Szikora ténykedésének köszönhetően nem sikerült nagyobb előnyt összehoznia a győrieknek. Aoustin góljaival szépített a Siófok, így négygólos hazai vezetéssel tértek rövid pihenőre a csapatok. (Az MKSZ Versenykiírása 15 perc szünetet ír elő, a TV által ezt sikerült ezen a meccsen tízre csökkenteni.)
A második játékrész első perceiben három gyors góllal felzárkóztak a vendégek és csak Leynaud védéseinek köszönhetően nem egyenlítettek. A majd hat perces gólcsendet Brattset törte meg, és abban a percben még kétszer zörgött a siófoki háló, visszaállt az ötgólos különbség. Szikora továbbra is jól védett (szinte minden lövés alulra ment…), Kobetic és Niombla góljaival ismét egy gólra közelítette meg ellenfelét a vendégcsapat (46. perc: 22-21). Danyi Gábor időkérését követően két győri gól nyugtatta a hazai közönséget. Volt miért zúgolódniuk, hiszen a Bíró-Kiss páros több nagy hibát is vétett, ami az adott pillanatban befolyásolta a mérkőzést. Jezic már a sokadik bejátszást váltotta gólra, majd Hansen talált be a siófoki kapuba. Faluvégi is megszerezte első győri találatát, Brattset pedig ismét értékesített egy lehetőséget. Nem maradt izgalom nélkül az utolsó három perc, előbb Leynaud védte Kobetic büntetőjét, majd egy ajándék labdát váltott gólra Aoustin. A hajrá a kapusokról szólt, így több gól nem született a bajnoki nyitómeccsen.

A Győri Audi ETO KC nagy küzdelemben, sok hibával nagyon fontos két bajnoki pontot szerzett a nagyot küzdő Siófok ellen.

A mérkőzés egyetlen pozitívuma: Kiss Éva századszor szerepelt győri mezben bajnoki mérkőzésen.