Rangadóval indul a szezon.


A Siófok érkezik. 

Győri Audi ETO KC – Siófok KC
K&H liga, 1. forduló
Audi Aréna Győr, 2019. szeptember 1. 16:30 óra
Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér
TV: 1. félidő www.m4sport.hu – 2. félidő m4sport (élő)


A vendégek az előző szezont a harmadik helyen zárták, hét ponttal maradtak le a Ferencvárostól. A nyáron alaposan átalakult Moen edző csapata, Dedu és Perianu a CSM Bucuresti, Gonzalez és Elghaoui a HCM Ramnicu Valcea, Nze Minko a Győri Audi ETO KC csapatánál folytatja pályafutását. Tatiana Khmyrova pedig bizonytalan ideig szünetelteti a játékot. A kapuba Szikora Melinda és Csapó Kincső érkezett, mezőnyben pedig Hársfalvi Júlia, Tomori Zsuzsanna, Nerea Pena, Kjerstin Solas és Gnonsiane Niombla erősítheti a csapatot. A Siófok öt felkészülési mérkőzésen lépett pályára, mindegyiket győzelemmel zárta (Dél-Korea 37-27, LK Zug 37-21, Kisvárda 37-12, Besancon 34-21, Krim Mercator 34-23). A győri mérkőzésen sérülés miatt biztosan nem lép pályára Solas.
A hazaiak címvédőként várják a 2019-2020-as bajnoki idényt. Danyi Gábor csapata alaposan kicserélődött. Nycke Groot az Odense csapatában folytatja, Hársfalvi Júlia kölcsönből Siófokra került, Tomori Zsuzsanna is a Balaton partján kezdi meg az új szezonját. Nora Mörk és Crina Pintea a CSM Bucuresti keretét erősíti. Ács Bianka és Szilovics Fanni a Vasas, míg Varga Emőke és Gerháth Kincső a Fehérvár KC csapatához igazolt. A fiatal játékosok közül Afentaler Sára Székesfehérváron, Pál Tamara az MTK-nál, Kellermann Dóra Mosonmagyaróváron, Binó Boglárka pedig a Vasas csapatában kölcsönjátékosként szerepelhet. Katarina Bulatovic, Beatrice Edwige, Faluvégi Dorottya Amanda Kurtovic és Estelle Nze Minko érkezett a csapathoz, míg Hársfalvi Júlia a németországi kölcsönből tért vissza. A felkészülési mérkőzések során az MTK ellen 47-25, a Koper ellen 35-10, a Brest Bretagne ellen 35-26, a Metz ellen pedig 34-28 arányú győzelmek voltak, majd a francia torna zárónapján becsúszott egy Podgorica elleni 23-31-es vereség is. Az Érd elleni zártkapus mérkőzésen nem számolták az eredményt… Danyi Gábor biztosan nem számíthat Eduarda Amorim, Jana Knedlíková, Amanda Kurtovic, Kari Aalvik Grimsbö és Veronica Kristiansen játékára, de Kiss Éva pályára lépése is kérdéses.

A szurkolói bérleteket az Audi Aréna Győr északi bejáratánál (szurkolói szektor) lehet átvenni 13:30 és 15:45 óra között. Aki eddig nem veszi át a bérletét, a vasárnapi meccset csak jegyvásárlást követően nézheti meg a helyszínen.

Felhívjuk minden szurkolói bérlettel rendelkező figyelmét, hogy a HB és HJ, illetve az IB és IJ szektorokat elválasztó lépcsőkön a mérkőzések alatt az idei szezonban sem lehet állni. A rendezők minden lépcsőn állót el fognak onnan küldeni!