Megvan az ötödik


Ismét BL-győztes az Audi ETO KC! 

Rostov-Don – Győri Audi ETO KC 24-25 (11-15)
Papp László Budapest Sportaréna, 12000 néző. Vezette: Brehmer, Skowronek (lengyelek)
Rostov: Sedoykina – Managarova 5, Vyakhireva 3, Sen 1, Makeeva 5, Abbingh 7/3, Kuznetsova 2.
Cs.: Pessoa, Mekhdieva – Borshchenko, Tazhenova, Bobrovnikova 1, Kozhokar, Slivinskaya, Maslova, Kalinichenko.
Edző: Ambros Martín
ETO: Leynaud – Bódi 3, Groot 1, Oftedal 3, Brattset 3, Amorim 7, Görbicz 6/5.
Cs.: Grimsbö, Kiss – Mörk, Kristiansen 1, Pintea, Hansen 1, Tomori, Fodor, Puhalák.
Kiállítások: 12, illetve 12 perc (Amorim 3×2, Hansen, Görbicz, Tomori) + Groot kizárás
Hétméteresek: 3/3, illetve 6/5

A Bajnokok Ligája négyes döntő második napjára is megtelt a Papp László Sportaréna. 
A győrieknél a Vipers elleni mérkőzésen megsérült Jana Knedlíková nem került be a keretbe, helyette Puhalákot nevezte a szakvezetés.
Amorim góljával indult a döntő, de az oroszok gyorsan válaszoltak, alig három perc alatt egyenlő leosztásban hatszor zörögtek a hálók. Egy kihagyott győri helyzetet követően emberhátrányból vett át a vezetést a Rostov és sokáig nem is engedte ki a kezéből. A félidő közepén kétgólos hátrányban (7-9) Amorim lövését védte az orosz kapus, ráadásul a győriek játékosa kapott kétperces büntetést. Danyi Gábor kért időt és ez segített a csapatán, 10-10-nél utolérték ellenfelüket, és a szünetig remek védekezés mellett négygólos előnyt hoztak össze a győriek.
A második játékrész első percében Ambros Martín kapott sárgát, majd Oftedal góljával ötre nőtt a zöld-fehérek előnye. A 37. percben Groot egy eladott labdát követően ütközött az induló orosz játékossal, a játékvezetők visszanézték az esetet és piros, majd kék lappal kizárták a győriek irányítóját. A kulcsjátékosát elvesztő ETO ennek ellenére tartotta ötgólos előnyét (43. perc: 17-22), de a félidő közepétől a Rostov megkezdte a felzárkózást. Tíz perccel a vége előtt négygólos hátrányban – többek szerint már labdavesztést követően – időt kért Martín, a játékvezetők Görbiczet kiállították. Az emberelőnyben nem csökkent az ETO előnye, és Tomori kétperces büntetése alatt is csak egy gólt tudtak faragni hátrányukon az oroszok (56. perc: 22-25). Egy kimaradt győri büntetőt követően harmadszor is időt kértek a sárgák, gólt is lőttek a támadásukból. Amorim megkapta harmadik kétpercesét, így Ő is pirossal zárta a döntőt. 17 másodperccel a vége előtt jött az utolsó győri időkérés, de ezt követően Oftedal nagyon gyorsan lőtte el a labdát, így volt viszatámadási lehetőség, amit Grimsbö hárított, így a Győri Audi ETO KC megnyerte a mérkőzést.