Final4 elődöntő – Vipers Kristiansand


Sokak kívánságára… 

Ma kisorsolták a DELO WOMEN’S EHF FINAL4 elődöntőinek párosításait.
A sorsoláson a résztvevő csapatokat Manon Huette (Metz Handball), Eduarda Amorim (Győri Audi ETO KC), Katrine Lunde (Vipers Kristiansand) és Mayssa Pessoa (Rostov-Don) képviselte.
Anja Althaus, a női EHF Bajnokok Ligája nagykövete először a Metz Handball nevét tartalmazó gömböt emelte ki, akik az egyik elődöntő pályaválasztói lettek. A másik elődöntő pályaválasztójaként a Vipers Kristiansand csapatát húzta Anja Althaus, így a két újonc és a két, már Budapestet megjárt csapat elkerülte egymást az elődöntőben. Az egykori klasszis beálló harmadjára a Rostov-Don gömbjét húzta, ők lesznek a franciák ellenfelei, míg utolsókét a Győri Audi ETO KC került elő, akik a norvég riválisukkal vívnak meg a döntőbe jutásért.
Érdekesség, hogy az elődöntők párosai a ebben a szezonban már a középdöntő során megmérkőztek egymással. A Metz Handball hazai pályán 29-25, Oroszországban 26-18 arányú győzelmet aratott. A másik ágon a Győri Audi ETO KC Győrött 33-29, Kristiansandban 33-26 arányban győzte le ellenfelét.

A DELO WOMEN’S EHF FINAL4 programja:
2019. május 11.
15:15 Vipers Kristiansand – Győri Audi ETO KC
18:00 Metz Handball – Rostov-Don

2019. május 12. 
15:15 bronzmérkőzés
18:00 döntő