Mennyből a pokolba, feltámadással


Egygólos győzelem Dániában. 

Odense HC – Győri Audi ETO KC 28-29 (13-18)
Odense, 2236 néző. Vezette: Jurinovic, Mrvica (horvátok)
Odense: Wester – Jensen 4, Höjlund 3, Offendal 2, Heindahl 1, Jörgensen 3/3, Kyndboel 2.
Cs.: Reinhardt – Larsen, Madsen 1, Bakkerud 11, Hald 1, Baekhöj, Schaeffer.
Edző: Jan Pytlick
ETO: Leynaud – Bódi 2, Groot 7/2, Brattset 3, Amorim 2, Kristiansen 1, Görbicz 3/1.
Cs.: Grimsbö, Kiss – Knedlíková 1, Mörk, Pintea, Oftedal 8/2, Hansen 2, Tomori, Puhalák.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 6, illetve 4 perc (Amorim, Groot)
Hétméteresek: 3/3, illetve 7/5

A vendégeknél Pintea a pénteki edzésen kisebb sérülést szenvedett, így Danyi Gábor nem kockáztatta a játékát. Hosszú sérülését követően először volt kerettag Nora Mörk.
Szinte teljesen megtelt az odensei csarnok, köztük 125 győri szurkoló is buzdította csapatát.
A hazaiak kezdték a meccset és góllal is nyitottak. Az ETO gyorsan fordított, majd magához vette a kezdeményezést és fokozatosan el is húzott ellenfelétől. A játékrész közepén Kristiansen találatával már öt gól volt a különbség (3-8). A dánok a kapusnélküli játékot vették elő és bár emberelőnyös helyzeteikből lőtték is a gólokat, Groot középkezdésből rendre betalált a kapujukba. Az első félidő megnyugtató, ötgólos győri előnnyel zárult.
A második harminc percben az ETO ott folytatta, ahol szünet előtt abbahagyta, Szinte minden támadásukat sikerült góllal befejezniük, Groot góljával már nyolc gól volt az előny a 39. percben (17-25!!!). Ezt követően a dánok időt is kértek, és jött a győri mélyrepülés, elöl semmi nem jött össze, hátul pedig a védekezés mondott csődöt. Alig volt hátra tíz perc, mikor a narancssárgák ledolgozták tetemes hátrányukat (25-25) és a vezetést is átvették. A vendégek kapujában visszajött Leynaud, aki három védésével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csapata ne szenvedjen vereséget a BL újoncától. Bódi góljával egyenlített az ETO, majd Oftedal találatai a győzelmet jelentették. 

A Győri Audi ETO KC magabiztos vezetést követően mindössze egy góllal nyerte meg a Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzését, de ismét előjött a probléma, meccs közben teljesen le tud ülni a csapat és ezt a gondot csak néhány játékos extra teljesítménye tudja megoldani.