Kiizzadt győzelem


Groot tíz gólig jutott. 

Győri Audi ETO KC – Siófok KC 35-27 (17-16)
Audi Aréna Győr 5027 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi (botrányosan)
ETO: Leynaud – Görbicz 2, Amorim 1, Oftedal 2, Pintea, Tomori 2, Bódi 5.
Cs.: Grimsbö – Puhalák 1, Hansen 6, Groot 10/5, Brattset 2, Kristiansen 1, Knedlíková 3.
Edző: Danyi Gábor
SKC: Solberg 1 – Aoustin 1, Jezic 5, Nze Minko 8, Perianu 3, Gonzalez, Böhme 7/4.
Cs.: Dedu – Khmyrova 2, Janjusevic, Kobetic, Such, Elghaoui, Barkóczi, Wald, Takács.
Edző: Tor Odvar Moen
Kiállítások: 10 perc (Pintea 2×2, Leynaud, Kristiansen, Tomori), illetve 10 perc
Hétméteresek: 5/5, illetve 4/4

A hazaiak indították a mérkőzést és a második percben emberelőnyből Tomori révén meg is született az első góljuk. A vendégek gyorsan egyenlítettek, majd a győri kiállítások alatt üres kapus gólokkal át is vették a vezetést. A hazaiak Oftedal és Hansen góljával egyenlítettek (14. perc: 6-6), de a Siófok pillanatok alatt három góllal meglépett. Hansen találta meg a megfelelő megoldásokat, tartotta a lépést a vendégekkel, aztán a századik bajnokiján pályára lépő Knedlíková gólja már az újbóli vezetést jelentette a 29. percben. 
A második félidő első tíz percében nem változott a játék képe, a hazaiak egy-két góllal vezettek, de jelentősebb különbség nem alakult ki. A játékrész közepén egy hazai időkérés után aztán beindult a gépezet, a jó védekezést követően sikerült gyors gólokat szerezni a zöld-fehéreknek, hattal meglépett az ETO (47. perc: 29-23). A vendégek próbáltak zárkózni – ebben a játékvezetők is partnerek voltak –, de kulcsjátékosaik elfáradtak, négy gólig sikerült feljönniük. Bódi átlövésgólja után zúgott a taps, Groot büntetőjét követően pedig már zsebben volt a két pont. A vendégek az utolsó öt percben nem találtak be a győri kapuba, így a végén lett a legnagyobb a különbség.

A Győri Audi ETO KC nyolc góllal nyerte meg a huszonegyedik mérkőzését, de ekkora különbség nem volt a két csapat között.