Jöhet a döntő


Nem volt akadály az Érd. 

Érd – Győri Audi ETO KC 26-39 (15-20)
Magyar Kupa elődöntő
Debrecen, Főnix csarnok. 3200 néző. Vezette: Paska, Vastag.
Érd: Janurik – Krpez Slezak 5, Lavko 2, Szabó 3/1, Kovacevic 2, Tóth, Lassource 4.
Cs.: Foggea – Gávai, Simon, Reizinger, Kiss N., Király 1, Landi, Jerabkova 7, Schatzl Nat. 2.
Edző: Szabó Edina
ETO: Grimsbö – Knedlíková 4, Groot 2/1, Oftedal 3/1, Brattset 4, Amorim 5, Görbicz 2/2.
Cs.: Kiss É., Leynaud – Bódi, Afentaler 3/1, Tomori 4, Pintea 4, Kristiansen 3, Hansen 5, Puhalák.
Edző: Danyi Gábor
Kiállítások: 6, illetve 6 perc (Brattset, Hansen, Groot)
Hétméteresek: 2/1, illetve 5/5

Három elhibázott támadást követően az érdiek szerezték meg a vezetést, Kovacevic volt eredményes. Amorim és Brattset góljával már a zöld-fehéreknél volt az előny és ez a mérkőzés végéig meg is maradt. Grimsbö védéseinek köszönhetően fokozatosan lépett meg ellenfelétől az ETO, így a tizedik percben (2-6) már időt is kért Szabó Edina. Az érdieknél Jerabkova, és Krpez Slezak lődözte a gólokat, de ezzel is csak a 4-5 gólos különbséget tudták tartani. Öt perccel a szünet előtt két gólra fogyott a győri előny, de a félidő végére sikerült ezt ötre feltornászni.
A második játékrész Kiss Éva védésével indult, a győri előny pedig tovább nőtt. Knedlíková, Tomori és Brattset góljaira alig volt válasz, így a gélidő közepén Groot góljával a „közte tíz” is összejött (19-29). Ezt követően a kisalföldiek lassabb fokozatba kapcsoltak, A narancssárgák csak arra figyeltek, hogy tíz alatt maradjon a különbség, de ezt Pintea, Afentaler és Hansen akadályozta meg.
A Győri Audi ETO KC a tavalyi döntővel ellentétben most egy sima mérkőzésen győzte le az Érd csapatát, így bejutott a döntőbe, ahol a Ferencváros lesz az ellenfele.

A másik elődöntőben:
Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-33.

A győri mérkőzést követően az FTC szurkolói berontottak a győri szektorokba és ott verekedés tört ki. Az ETO vezetői azonnal jelentették az esetet az MKSZ helyszínen tartózkodó illetékeseinek.