Nekimentünk a Fradinak – lepattantunk


Ismét egy furcsa döntetlen… 

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 32-32 (15-13)
Győr, 5475 néző. Vezette: Mitrevski, Todorovski (macedónok) érdekes felfogásban
ETO: Kiss – Knedlíková 3, Tomori 2, Groot 5/2, Pintea 6, Hansen 5, Puhalák 4.  
Cs.: Grimsbö, Leynaud – Bódi 2, Afentaler, Oftedal 3, Pál, Amorim, Kristiansen 2, Görbicz.
Edző: Danyi Gábor
FTC: Bíró – Schatzl 2, Háfra N. 3, Mészáros 1, Horváth, Kovacsics 2, Lukács 2. 
Cs.: Szikora, Szemerey – Klivinyi 2, Farkas, Márton 1, Pena 12/3, Klujber 5/2, Faluvégi 1, Klikovac 1.
Edző: Elek Gábor
Kiállítások: 2 perc (Oftedal), illetve 6 perc
Hétméteresek: 5/2, illetve 7/5

Egy hónapja az Érd Arénában mérkőzött meg egymással a két csapat a Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában. Akkor egy küzdelmes mérkőzésen döntetlen született, amivel az FTC esélyt kapott arra, hogy a csoportban a negyedik helynél jobb eredményt érhessen el. Sokan csodálkoztak az eredményen, de a győriek akkori játékán is.
Az ötödik fordulóban Győrött léptek pályára a csapatok, a hazaiak már csoportgyőztesként, a vendégek pedig biztos továbbjutóként.
Puhalák rontott lövésével indult a mérkőzés, amire a vendégek két góllal válaszoltak. Groot kihagyott büntetőjét követően akcióból szépített, majd Knedlíková egyenlített. 4-4 után úgy tűnt, a győriek megtalálták Bíró gyenge pontját és a félidő közepére három góllal elhúztak (10-7). Sajnos nem folytatódott a sorozat, kiegyenlítődött a játék, mindkét oldalon sok volt a technikai hiba, amiből a vendégek jöttek ki jobban, egy gólra faragták hátrányukat. A játékrészt Pintea gólja zárta.
A második félidő elején felváltva estek a találat, sajnos a hazaiak emberelőnyben sem tudtak meglépni ellenfelüktől, ráadásul ki is egyenlített az FTC. A vendégek a győri akciók befejezését a balszélre terelték, ahonnan nem sikerült Bírót mattolni. A védelmek nagyon nem működtek, így a kapusoknak sem volt sok esélyük, hogy segítsék csapatukat. A játékrész közepén Pena sokadik góljával ismét egyenlő volt az állás (24-24). Aztán jött az, amire sokan nem számítottak, átvette a vezetést a fővárosi csapat (50. perc: 27-28). Az ETO futott az eredmény után, szerencsére a vendégek sokat hibáztak, így négy perccel a vége előtt ismét a hazaiaknál volt az előny (31-30). Puhalák rontott lövései borzolták a győri szurkolók idegeit. Az utolsó percben a vendégek időkérését követően Schatzl talált be a győri kapuba, a hátralévő másodpercekben pedig már nem sikerült gólt lőniük a győrieknek.

A mérkőzést követően nagyon sokan emlegettek egy téli ruhaneműt…
Mások csak azt kérdezgették, hol van már a 13 és 17 gólos sima győzelem, és az akkor remekül játszó csapatunk…